O´store hemmelighet!


I dag tenkte jeg å snakke om det de aller fleste liker å holde hemmelig i hele 3 måneder! Nemlig første trimester i graviditeten! Jeg var igjennom så mange forskjellige faser innenfor disse tre månedene, at jeg vil dele det opp i flere innlegg og gå nøye innpå hver enkelt fase trinn for trinn!

Fase 1: Sjokkfasen!

Jeg tror at uansett om graviditeten var planlagt eller ikke, så får den vordende moren et snev av sjokk når det plutselig lyser to streker eller et kryss imot henne på tissepinnen! Jeg tror den vordende mor ofte reagerer slik som jeg selv gjorde. Altså med en ny test! Jeg har vel kanskje aldri tissa så mange ganger iøpet av veldig kort tid som etter den første positive testen! Hver dråpe telte! Selvom det var helt tydelig at det var to streker på både test nummer en og to, valgte jeg å holde tett, og heller ta enda en ny en morgenen etter. Jeg planla å tisse i et plastikkglass denne gangen, for å slippe å vrenge blæra for andre dag på rad.

Dag to kom, og jeg rigget meg til på badet! Teststrimlene lå linet opp, og plastikkglasset stod klart! Jeg gjorde mitt fornødne, dyppa en test oppi, la den fra meg og pusset tennene for å få tiden til å gå. Tankene gikk i spinn...

"Herreguuuud, tenk om de testene i går faktisk var positive a! Tenk om denne her er positiv a! Tenk om det er sant! Tenk om Thomas ikke blir glad! Kommer jeg til å være glad? Ja, jeg tror vi kommer til å være glade begge to jeg! Men! Hva med familien? Blir de glad? Hva med økonomien? Det er dyrt å ha barn! Jeg var jo på grisefylla for litt siden, tenk om jeg har gitt barnet mitt hjerneskade! Herregud, jeg har jo ikke fast jobb! Tenk så koselig a! En liten mini-me, eller mini-Thomas! Så kult å ha en liten en å ta med på fotballkamper! Kommer jeg til å bli en god mor? Tenk om jeg suger på å være mamma a! Shit! Nå kan jeg ikke være B-menneske lenger, og jeg må slutte å snuse! Men testene i går var sikkert falsk-positive!"Jeg snur meg mot testen! Den er positiv! Jeg smiler, og ler litt nervøst! I gårsdagens fornektelse dro jeg på apoteket og kjøpte en digital test, og jeg bestemte meg for at nå var tiden kommet for å dype 179 kr i min egen urin! Har du forresten tenkt over det? Alle de pengene du bruker på tester.. Du pisser på pengene dine! Sykt.... Anyways, jeg tok å dyppet denne fancy, dyre, digitale testen i tisseglasset mitt da... Et timeglass dukket opp på skjermen... Tiden går, og tankekjøret starter igjen.... Herregud så lang tid det tar, før det plutselig står "Gravid" svart på hvitt i den digitale skjermen! I tillegg er testen så fancy at det under stod "2-3", altså at det er ca 2-3 uker siden jeg ble gravid.

Jeg trodde fortsatt ikke helt på det! Jeg måtte bare ta en siste test, bare for å være helt sikker liksom.....

Fire teststrimler, og en digitaltest senere var svaret altså klart! Jeg skulle bli mamma! Jeg! Jeg!?  Iløpet av noen minutter gikk livet mitt i reprise, og jeg tror kanskje jeg kan sammenligne det med en sånn nær døden opplevelse! Jeg tenkte på meg selv! Jeg tenkte på Thomas! Jeg tenkte på at det vokser et menneske inne i magen min! Sønnen min eller dattera mi! Jeg tenkte at jeg kom til å dø hvis det var fler enn én! Jeg tenkte på alt som kunne gå galt, og bekymringene skylte over meg som en tsunami!Jeg har vært livredd for at jeg ikke kunne bli gravid pga endometriose, men nå var jeg altså det! Jeg var i sjokk, lykkerus, og alt på en gang! Det tok lang tid før sjokket dempet seg, men én ting er helt sikkert! Jeg var mamma allerede fra dag én, eller to da, siden jeg ikke trodde på det dag en!

 

Nå gjenstod neste steg! Å fortelle Thomas at han skal bli pappa! .....etter å først ha snappet bilde av testene til to av mine beste venninner selvfølgelig!

 

To be continued!

 

PS: Jeg vil takke dere så utrolig mye for alle tilbakemeldinger, støtte, og delinger av gårsdagens innlegg! Jeg er helt overveldet over responsen, og evig takknemlig for at så mange støtter at jeg sier noe om saken. En sak som jeg personlig brenner enormt for! Så kjære dere! Tusen tusen takk!

 

4 kommentarer

Hanne Magdalene

09.10.2015 kl.00:51

Fantastisk innlegg! Ser for meg at kommer til og reagere sånn selv også! :)

moi

09.10.2015 kl.04:41

Så kult at du har kommet så høyt opp på blogglisten Helene! digger ærligheten over innleggene dine, føler man nesten leser litt i skjul hehe.

Uansett, husker deg fra barne/ungdomsskolen, husker alle syntes du var så utrolig pen!

Helene Kovac

09.10.2015 kl.12:20

Hanne Magdalene: Tusen takk! :) En ting er helt sikkert, og det er at man på ingen måte kan forutse hvordan man reagerer! Haha :)

Helene Kovac

09.10.2015 kl.12:21

moi: Hei! Nå blir jo jeg supernysgjerrig! Hvem er du?? :) :)
Tusen tusen takk for hyggelig kommentar :)

Skriv en ny kommentarMammaen til verdens beste Lucas, samboer med en musiker, endometriosesøster, fotballidiot, dyreelsker, og musikknerd. Instagram: @helenekovac

For kontakt:
rockefrua@gmail.com
hits ♡ Design av Tonjemt ♡