Mannen min er gravid!


I dag vil jeg skrive litt om noe jeg synes er både søtt, morsomt og litt irriterende til tider. Jeg har under dette svangerskapet funnet ut at menn også kan få graviditetssymptomer! Ja, det er helt sant! -Og med tillatelse fra Thomas, skal jeg nå skrive litt om hans graviditetsplager. Enjoy!

Ting jeg skulle ønske jeg visste om graviditet #5.

#5. Den vordende far kan også få gravidsymptomer!

En ting som fascinerer meg noe helt vanvittig er dette med sympatisvangerskap hos den vordende far! Mannen min er så sympatigravid atte hjelp! Han er så engasjert i mitt svangerskap at han rett og slett blir smitta! Han får mye av de samme gravidsymptomene som jeg sliter med! Jeg synes det er utrolig artig å lese om andre menn som også er sympatigravide, og flirer litt for meg selv hver gang jeg leser på div. forum om oppgitte gravide med menn som omtrent er mer plaget med morgenkvalme enn de selv er. 

Jeg husker da forstoppelsen var på det verste for min del, og bæsj var omtrent det eneste vi snakket om. Jeg fikk tips til hva som kunne hjelpe, og han dro på butikken for å handle inn det ene og det andre. Alle disse varene endte han opp med å spise/drikke selv! Han spise linfrø som en gal her fordi han plutselig begynte å slite med forstoppelse han også!

Husker dere jeg skrev dette innlegget? Brått handlet dette om han istedet, stakkars. Han som spretter optimistisk opp av sofaen og sier "Pus! Nå tror jeg faktisk jeg endelig må bæsje!" før han fornøyd løper inn på do. Som den omtenksomme kjæresten jeg er, sender jeg han en sms der det står noe sånt noe som "Masse lykke til, elskling! Dette klarer du! Jeg heier på deg!" og har med både store smilefjes, tommel opp, og en sånn emoji med en bæsj som smiler! Jeg vet jo hva han går igjennom, og hvilken slåsskamp/treningsøkt han står ovenfor der han sitter på ramma! Han kunne være der inne i evigheter, før han kom ut med gråten i halsen, og sa med den største skuffelsen i stemmen at han ikke fikk det til denne gangen heller, før han gikk ut på kjøkkenet og hentet posen med linfrø.


Jeg husker også at han var mye kvalm samtidig som kvalmen herjet på det verste hos meg, og at han måtte holde seg unna enkelte lukter og matvarer fordi han følte han kom til å kaste opp. Er ikke det rart!? Det er vel omtrent like rart som at vi jenter endrer menstruasjonssyklus om vi er mye sammen. For det også er jo bare helt merkelig!

Kjæresten min har fått prøve seg litt på bekkenløsning også han, stakkars. Han har klaget endel over korsryggsmerter over en periode, og spurt meg om hvordan bekkenløsning kjennes ut sånn konkret, fordi han tror han begynner å slite litt med bekkenet selv. "Huff! Jeg tror seriøst jeg er gravid jeg, jenta mi! Det er slitsomt ass!" Har han sagt! Hahaha! Det er så fantastisk morsomt synes jeg! Samtidig som jeg synes det er litt søtt. Det er jo et problem som oppstår fordi han er en superengasjert blivende pappa <3

Hittil i svangerskapet har han hatt helt dilla på popcorn, og han kan spise helt sinnsyke mengder om han først får muligheten. Han fikk stå ansikt til ansikt med den teite vekta på jordmorkontoret i går han også, for å si det sånn. Han er ikke så langt bak meg i vektøkning hittil i svangerskapet med sine +10 kg. Hihi! Bukseknappene spretter av som champagnekorker her i huset om dagen, og jeg tror vi bør investere i noen nye bukser til min kjære mann også! Jeg lurer litt på om jeg skal lage et eget helsekort for han også, for å kartlegge utviklingen under svangerskapet med både vekt og magemål frem mot fødsel. Lurer på om man kan få sympatismerter under fødsel også? 


Kjære Thomas.

Takk for at jeg fikk lov til å dele en liten del av "graviditeten din" her på bloggen! Jeg koser meg med at vi kan gråte og le sammen, og være litt ustabile begge to om dagen! Du kommer til å bli en fantastisk pappa for Lucas, og du er en fantastisk kjæreste for meg! 

Jeg elsker deg! 

NB! Jeg har lyst til å presisere etter å ha hatt dette innlegget publisert noen timer at Thomas overhodet ikke har klaget et sekund, om noen oppfatter det slik. Dette er noe vi begge har ledd mye av, og synes er rart og morsomt :) 

 

-Flere som har erfart at mannen også blir litt gravid?

 

4 kommentarer

lisarorvik

12.11.2015 kl.16:46

Du er så vaker og fin <3

Helene Kovac

12.11.2015 kl.17:15

lisarorvik: Så hyggelig! Tusen takk :)

Marita

12.11.2015 kl.19:43

Hehe.. Du er søt da, som syns han er søt og morsom :-) Skal nok ærlig innrømme at jeg hadde blitt oppgitt og provosert om Remy hadde prøvd seg på å klage litt.. :-) Akkurat som om han gikk igjennom det samme som meg.. Neppe! :-) Men, misforstå meg rett.. det sier mye om at du er en sånn fin person! All ære til deg for det.. :-) Virkelig :-)

Helene Kovac

12.11.2015 kl.21:01

Marita: Nei kjære deg! Han har ikke klaget et sekund! :-) Hadde han klaget, så hadde jeg ikke sett humoren i det! Haha! Dette er noe vi har veldig moro av, og en av de tingene som faktisk har fått meg til å smile og le i svangerskapet :-)

Skriv en ny kommentarMammaen til verdens beste Lucas, samboer med en musiker, endometriosesøster, fotballidiot, dyreelsker, og musikknerd. Instagram: @helenekovac

For kontakt:
rockefrua@gmail.com
hits ♡ Design av Tonjemt ♡