Hjertet mitt!


I dag har jeg lyst til å introdusere dere for den fineste gutten jeg noen gang har møtt! Min herlige lille skatt som gjør hverdagen min fantastisk, og livet mitt mening. Han som kan teste tålmodigheten til det ytterste, men med et lite smil smelte hjertet mitt fullstendig. Hjertet mitt er på utsiden av kroppen min, bekymringene er konstante, og jeg må innimellom klype meg i armen for å minne meg på at jeg faktisk er mammaen til en frisk og fin liten gutt.

Jeg er verdens heldigste som har fått lov å oppleve å bære frem et barn, kjenne sparkene hans i magen, høre hjertelyden hans før han ble født. En særdeles utfordrende graviditet var det, men hundre prosent verdt det! Jeg er mamma til verdens beste Lucas, stoltere enn stoltest, hønemor, emosjonell til tusen, beskyttende løvemamma og så mamma-mamma at mange sikkert synes jeg er teit noen ganger. Hodestups forelska! 

Vår kjære sønn kom til verden 29.01.16 klokken 14:32. 4160 gram, 49 cm, og helt perfekt!

Lucas nyfødt.


På dette bilde er han bare noen få timer gammel, og det er dette bilde vi sendte til familie og venner, og senere delte på sosiale medier for å fortelle verden at han endelig hadde kommet, og at alt var bra med oss. Vi var på sykehuset ganske lenge da Lucas hadde gulsott, og stadig økende verdier på blodprøvene. Han måtte ligge i lysbehandling i totalt 48 timer på Nyfødtintensiven, og ble fort populær blant sykepleierne. Rundt han lå bittesmå babyer som kjempet for livet, og de syntes det var så godt å se en god og rund baby. Det satte igang mange tanker hos meg med tanke på at Lucas holdt på å komme i svangerskapsuke 29. Etter han ble skrevet ut har vi måtte følge opp med blodprøver hos fastlegen en gang i måneden frem til han var seks måneder gammel. Heldigvis har alle prøver vært bra hele veien, og mini er frisk som en fisk! :)Lucas 1 måned gammel.

Vi sleit en del i begynnelsen da han var så slapp pga gulsotten. Han var så slapp, så han ikke klarte suge godt nok på puppen. Han ble sliten og sovnet, og fikk ikke i seg nok melk. Han gikk ned litt for mye, og jeg måtte bytte ut baby med brystpumpe. Lucas fikk melk ifra kopp de første dagene for at han skulle få i seg nok mat. Når jeg kunne amme han igjen måtte han veies før og etter alle måltider for å kontrollere hvor mye han fikk i seg. Etterhvert som han ble sterkere har det iallfall ikke vært noe problem å få i han mat heldigvis! Han er en stor og sterk gutt, og har ligget høyt på alle kurver hele veien. Lucas 2 måneder.

Etterhvert som ukene og månedene gikk, så jeg den lille babyen min stadig få mer og mer personlighet. Det er så moro å se utviklingen, og noen ganger går det så fort at jeg føler at jeg ikke rekker å følge med selv engang, enda jeg er sammen med han hver eneste dag. Plutselig når han var 3 uker gammel begynte han å smile, og vi kunne kommunisere litt mer. Han smilte som en sol hver gang pus kom i nærheten, og vi lagde morsomme grimaser. Også smeltet han hjertet vårt når han ca. 3 måneder gammel lo for første gang. Verdens fineste lyd! Så fin at jeg begynte å gråte.Lucas 3 måneder.

Plutselig 6 måneder gammel rullet han seg over på magen etter å ha jobbet iherdig for å få det til i flere dager. Det var tydelig at vi hadde en sta og bestemt liten gutt når han sovnet samtidig som han prøvde å snu seg over på magen, etter å ha holdt på uavbrutt i 30 minutter. Det var rundt denne tiden han begynte å elske mat også, altså fast føde. Fruktmos og grøt var skikkelig nam-nam. Middag brukte han litt lenger tid på å like, men nå går det meste ned på høykant.Lucas 4 måneder.

7 måneder gammel sier han mamma og paba (pappa) og viser tydelig at han vet betydningen, han kommer seg opp på alle fire, men skyver seg rundt og bakover istedenfor fremover. Du kan tro vi har en frustrert liten gutt som ligger på gulvet å kjefter fordi lekene hans bare kommer lenger og lenger unna! Og dere kan jo se for dere meg krabbe rundt på alle fire i stua "Se på mamma, Lucas! Gjør sånn her." Lucas 5 måneder.

Nå er han 8 måneder, han sier "pfffffs" hver gang pus er i nærheten, han har begynt å sove på sitt eget rom, det er nummeret før han har knekt krabbekoden, og han er en solstråle uten like. Han "skravler" hele tiden, og ler mye. Han gir suss hvis jeg spør "Kan mamma få suss?". Du kan tenke deg hjertet smelta første gang han gjorde det! Nå får jeg deilige våte gape-suss nesten hver gang jeg spør. Til og med uten å spørre innimellom! Hihi.  Lucas 6 måneder.

Jeg er så stolt over den fine, lille, store, gode gutten min!

Det er utrolig hvor fort det går! Jeg kan ikke fatte og begripe hvor disse 8 månedene har tatt veien. Til dere som leser som venter deres første barn, nyt hver eneste dag uansett hvor utfordrende det kan være. Tiden går så fort, og plutselig er ikke den lille babyen deres noen baby lenger, men en liten gutt eller jente. Det er helt OK å være i deres egen boble med babyen, og det er helt greit at du ikke får vært like sosial og tilgjengelig lenger. Kos deg med babyen din! Lucas 7 måneder.

Min vakre lille elskling har lært meg så mye allerede. Han har lært meg å nyte hver dag, hvert sekund, og å senke skuldrene og kose meg. Om huset står på hodet noen ganger, hva gjør vel det? Bare jeg har tid og energi til å være med barnet mitt, så er det helt greit. Han har lært meg hva ubetinget kjærlighet er, og hva å virkelig elske noen fra langt inne i hjerterota betyr. 

Tusen takk lille venn! Mamma elsker deg! <3 

Foto: Svein Finneide www.sffoto.no
 

3 kommentarer

Laila Monica Ribsskog

01.10.2016 kl.15:42

JEG ER IKKE SINNSYK

Fordi:

- jeg stalker ikke andre

- jeg klager ikke på andre anonymt

- jeg sliter ikke med å gjøre mine arbeidsoppgaver

-jeg sliter ikke med å gjøre andre oppgaver i livet

.jeg har aldri vært deprimert

-jeg har aldri hatt en psykisk lidelse

-jeg hører ikke stemmer

-jeg ser ikke syner

-jeg har ingen tvangstanker

-jeg har ingen tvungne handlinger

-jeg har ikke masse tankespinn

-jeg har en klar tankegang

-jeg er ikke rastløs

-jeg er ikke urolig

-jeg har ikke overdrevne tanker om meg selv

-jeg er rolig

-jeg lyver ikke

-jeg har empati med andre

-jeg har et lett og lyst sinn

-jeg tror ikke det verste om andre mennesker

-jeg liker å jobbe

-jeg liker å slite

-jeg når mine mål og måltall i arbeidslivet

-jeg lærer lett

-jeg liker utfordringer

-jeg liker kompliserte saker

-jeg jobber svært selvstendig

-jeg er effektiv

.jeg tar raske beslutninger

-jeg er ikke redd for å ta beslutninger

-jeg liker å hjelpe folk

-jeg liker å trene

-jeg liker å danse

-jeg liker å ta i litt

-jeg liker å lage mat

-jeg liker å pynte meg

-jeg liker å være ute i naturen

-jeg har aldri brukt dop

-jeg misbruker ikke alkohol

-jeg forholder meg til lover og regler

Marita

01.10.2016 kl.16:07

Herlig innlegg ❤️ jeg smilte, lo og gråt om hverandre her! Sender dere en klem fra Eggedal 😘❤️

Helene Kovac

01.10.2016 kl.16:27

Marita: Tusen takk Marita <3 Stooooor klem tilbake! Savner dere <3

Skriv en ny kommentarMammaen til verdens beste Lucas, samboer med en musiker, endometriosesøster, fotballidiot, dyreelsker, og musikknerd. Instagram: @helenekovac

For kontakt:
rockefrua@gmail.com
hits ♡ Design av Tonjemt ♡