Er det mulig?!? Nå er det nok!


Har du sett på programmet "Hvem bryr seg?" Har du sett hvor mange mennesker som er vitne til ting man bør reagere på, men alikevel velger å se en annen vei og holde kjeft, istedenfor å bruke stemmen sin og si noe?

Jeg føler jeg står litt i en sånn type situasjon nå! Husker dere det første innlegget jeg skrev på bloggen? Dette her? Jeg forteller i det innlegget at denne bloggen kanskje kan bli min hjelp ut av hva jeg liker å kalle preggisbobla! Jeg tror jeg må ta enda et steg ut av den bobla nå.... Grunnen til det er at jeg skal bli mamma, altså jeg har et ansvar for neste genereasjon! I tillegg, og kanskje mest av alt fordi jeg har tre søstre på 12, 14 og 16 år! Tre fantastisk flotte jenter!

Jeg opplever ofte at de er usikre på seg selv, og da spesielt på utseende. Dette er en ganske normal greie i tenåra, men det er vel vår oppgave som voksne å hjelpe de igjennom den fasen så godt det går, løfte de opp, fortelle de at de er vakre som de er, og ikke tilby de penger for å oppsøke en kirurg eller kosmetisk sykepleier!? Se for deg at søsteren din eller dattera di står foran speilet og peker ut sine "feil og mangler". Ville du da referert til en blogg, og sagt "ja, men bruk kredittkortet på sånn restylane som hun derre bloggeren gjør da vel!?" Ikke det nei? Men er det sånn vi vil at det skal bli normalt å respondere da?

Vi voksne (Oi, nå følte jeg meg gammel....!) bør ha en viss oversikt ift. det å følge med på hva barna våre, eller som i mitt tilfelle søstrene våre mater hjernene sine med hver eneste dag. Det har jeg virkelig skjønt nå etter å ha vært ivrig bloggleser for en dag!

Hva som oppfattes av mange som helt normalt, blir bare mer og mer unormalt!

Jeg skjønner jo at mine søstre ikke er interessert i å høre på at "teite storesøster" sier at de er fine som de er, og at man blir mer sikker på seg selv med tiden, når noen av forbildene deres i bloggverden sier at det er kjempelett, og helt normalt å fikse på utseendet med silikon, botox og restylane hvis man ikke er fornøyd med det man har.

Jo mer jeg utforsker bloggverden, jo mer skjønner jeg hvorfor usikkerheten til unge jenter bare blir større og større!

 

Så, kjære blogger!

Ok, du ville fikse på leppene dine, puppene dine, nesa di, og jeg dømmer deg over hodet ikke for det! For all del, jeg har gode venninner som har fikset på utseendet, både små og store ting! Kanskje jeg også har lyst til å fikse på noe selv en dag? Jeg vet ikke...

Poenget mitt er: du basere innleggene dine rundt det? du legge ut bilder av deg selv med nåler i leppene? du skrive at du synes det er helt normalt å fikse på ansiktet ditt fordi du ikke er fornøyd? du referere til diverse klinikker leserne dine kan oppsøke for å fikse på ting de ikke er fornøyd med?

Er beløpene du blir tilbudt for innleggene som inneholder reklame for klinikken, så svimlende høye at du ikke klarer å takke nei? Og om du ikke gjør dette for pengene, hva er det du da ønsker å oppnå med innleggene dine?

Som jeg sier, så dømmer jeg deg ikke! Men som storesøster til tre jenter i tenåra, og som kommende mor ber jeg deg være så snill å tenke over at du har en enorm påvirkingskraft! De fleste av dere som lever av bloggen blir sett på som forbilder av veldig mange unge jenter! Vær så snill å iallfall tenk litt over hva du formidler, og til hvem!

Ta ansvar!

 

Så, kjære bloggleser!

Du trenger ikke "kjøpe deg pen!" Du er antageligvis i en periode der det er helt normalt å være usikker på veldig mange ting ved seg selv, og kanskje mest av alt utseendet! Jeg oppfordrer deg til å se de positive tingene ved deg selv når du ser deg i speilet, fremfor å peke ut det negative!

Jeg selv har ikke lært meg dette før nå det siste året, så jeg sier på ingen måte at du må være en tenåring i puberteten. Jeg har vært veldig usikker på meg selv som ung voksen, og dette er også helt normalt! Vi blir daglig bombandert med retusjerte bilder i media, og vakre jenter som har fikset på litt her og der. Er det rart man blir forvirra ift. hva som er normalt?

Jeg håper du tar deg tid til å lese det jeg skrev i går som er veldig relevant her!

 

Du er mer enn bra nok akkurat som du er!Jeg er veldig nysgjerrig på hva mine lesere mener om dette?

 

Jeg er bra nok, og det er du også!


Den selfien du la ut på instagram i sta, hvor realistisk er det at det bilde er et resultat av at du bare dro opp telefonen, tok et bilde og bare la det ut? Er det bare jeg som tar tusen bilder av meg selv, nøye går igjennom hvert enkelt, sletter de jeg ikke liker, og evaluerer de jeg har igjen NØYE, ned i detalj, før jeg endelig bestemmer meg for ett! Og vi er jo ikke ferdige der! Jeg må jo velge riktig filter! Hvilket filter får frem den delen av bildet jeg er mest fornøyd med? Her er vi igjennom nok en nøye utvelgelse! Til slutt kommer man frem til hvilket filter som fremstiller deg best. Trodde du det var over nå? HAHA! Man må jo finne riktige hashtaggs! Dette kan også ta litt tid, man vil jo få flest mulig likes!

Hvorfor skal alt være så j**** perfekt, og hvorfor må vi være så j**** kritiske?

Bak enhver fasade ligger det en historie, og bak enhver selfie befinner det seg en personlighet!

Hun "perfekte" dama på forsiden av det magasinet du så på butikken i sta, hun har også et utseende når hun tar av seg sminka, hun er også kanskje fryktelig utsikker på seg selv, bildet hennes er kanskje også redigert for at hun skal være tynnere, eller ha større pupper. Hvordan tror du det får henne til å føle seg? Når til og med de "perfekte" jentene, ikke er perfekte nok, da er det noe alvorlig galt med verden!Jeg mener ikke at man skal skal legge ut mindre pene bilder av seg selv, vise frem valkene sine, strekkmerkene sine, og ikke bruke sminke, selvom jeg personlig digger de som gjør det! De er tøffe de!

Her tror jeg vi heller må gå litt inn i oss selv og jobbe istedet! Etter at jeg ble voksen har jeg funnet ut at min overlevelsesteknikk er å alltid prøve å se det positive ved meg selv både når det gjelder utseendet mitt, og personligheten min. Dette er spesielt viktig på dårlige dager der jeg kjenner "jeg-er-ikke-bra-nok-bølgen" skylde over meg! En viktig del av overlevelsesteknikken min er å be janteloven ryke og reise! Jeg har lov til å fortelle meg selv at jeg er flink, at jeg er god på ting, at jeg er ei pen jente, at kroppen min er bra nok! Hvorfor skal man fokusere på det negative, og dra seg selv og andre ned, når man kan velge å fokusere på det positive, og løfte seg selv og andre opp istedet?

En trend jeg har sett blandt mange av de største norske brukerne på Instagram om dagen gjør meg så glad! Nemmelig å framsnakke andre brukere bak andre profiler! Det er så flott, og jeg synes så mange fler burde gjøre dette i hverdagen! Framsnakking er å si noe positivt om andre!

Mange jenter har en lei tendens til å dømme andre jenter nedenom og hjem, kun på grunnlag av utseendet hennes! Hvor i alle dager hører dette hjemme!? "Ja, hun er skikkelig pen, MEN hun er sikkert den største hora...." Hvorfor må du ha med den siste setningen? Hvorfor kan du ikke stoppe etter du har sagt "Ja, hun er skikkelig pen!"? Kan vi ikke heller hjelpe hverandre med å føle oss bedre?  Framsnakk deg selv, og andre! Du er mer enn bra nok! Det er hun jenta som sitter ved siden av deg på bussen også!


Hev hodet jenter, og skriv en liste over alt ved deg selv som er bra! Teip det på speilet, og si det som står der høyt til deg selv hver dag!

Dette er litt skummelt å legge ut i all offentlighet, men jeg jeg er bestemt på å få frem poenget mitt, så her er min liste som hjelper meg på tunge dager!

 

Helene:

 • Er flink til å skrive
 • Er snill og omsorgsfull
 • Er kul
 • En en flink og ansvarlig helsefagarbeider
 • Kroppen hennes er bra nok
 • Hun er ei pen jente
 • Hun har en enorm stå-på-vilje
 • Hun er rå-sterk psykisk
 • Hun har pene øyne
 • Hun stiller alltid opp for andre
 • Er en god venn og kjæreste
 • Er flink til å snu negativt til positiv
 • Er morsom
 • Er verdens beste kattemamma for Lilly og Basse
 • Hun er stolt av de tingene hun får til i livet
 • Hun kommer til å bli en fantastisk mamma

 

Fuck janteloven, og skriv i kommentarfeltet hva du synes er positivt med deg selv! :)

På tide å sprekke bobla?


"Vordende mor i preggisbobla" der har du meg! Som nevnt i beskrivelsen så vil jeg vel egentlig anse meg selv som relativt oppegående, samfunnsengasjert, engasjert i kampen for dyrs rettigheter, en hjelpende hånd og en skulder å gråte på i jobben min som helsefagarbeider. Jeg er enkelt og greit en person som bryr meg! Jeg bryr meg masse om veldig mye egentlig! De siste månedene har jeg blokkert ut det meste som ikke har med noe hyggelig, fint, koselig, gledelig etc. å gjøre. Jeg har det fint inne i bobla mi! Jeg har rett og slett ikke orket å ta innover meg noe negativt.

Hvorfor? Fordi jeg bærer frem et nytt liv til verden. En verden jeg synes bare blir skumlere og skumlere jo nærmere jeg kommer termin. Jeg ser tragiske hendelser på nyhetene, triste bilder og overskrifter i avisen, jeg leser hva disse såkalte nettrollene spyr ut i kommentarfeltene til nettaviser og blogger, jeg ser hvor mange egoistiske mennesker med mangel på empati som finnes der ute, samtidig som jeg synes enkelte er altfor snille og naive! Jeg hører om så mye fælt som skjer i verden, i Norge, i nabolaget.

Jeg synes det er komfortabelt å stikke hodet i sanda, og leke struts. Men nå er det en gang sånn at verden fortsatt er den samme, selvom jeg stikker hodet i sanda, og koser meg inne i preggisbobla. Jeg må jo ut en eller annen gang, jeg må tilbake til å være den jeg var pre-pregnancy, om ikke for min egen skyld, så for sønnen min sin skyld. Jeg må engasjere meg igjen, bruke stemmen min til noe fornuftig, og tørre å tråkke litt utenfor komfortsonen min, som har blitt altfor komfortabel. Denne bloggen blir kanskje mitt hjelpemiddel? Kanskje det blir en typisk mammablogg en liten stund? Jeg vet ikke?

Jeg skal ut av bobla altså, bare ikke akkurat i dag!Les mer i arkivet » Juli 2017 » April 2017 » Mars 2017


Mammaen til verdens beste Lucas, samboer med en musiker, endometriosesøster, fotballidiot, dyreelsker, og musikknerd. Instagram: @helenekovac

For kontakt:
rockefrua@gmail.comhits