GRAVIDITETSUKE 19


Hei på deg :) 

Så har a mor fått ei litta time på øyet, tatt seg en etterlengta dusj, og fått knipsa noen bilder av den store magen som bare blir større og større. Hvor stor skal jeg bli til slutt a? Tør ikke sammenligne bilder fra sist lenger, tror jeg :P Husker hvor latterlig tung den magen var på slutten, og jordmødrenes store fascinasjon over "den store flotte magen" som de sa. Seriøst, de ropte på hverandre i gangene liksom fordi alle på vakt måtte komme å se. Da var jeg bare noen dager unna fødsel, så da var det jo bare moro. Men hadde det ennå vært en god stund til fødsel, sååå not so much ;) Hehe..

Men på ultralyden ble jeg jo flyttet noen dager frem, så da er det jammen på tide å få kasta ut dette 19-ukers innlegget, i og med at jeg er halvveis i uke 20 plutselig. Så da skal jeg prøve å "glemme" de siste dagene i dette innlegget, og spare det til neste uke :) 

I uke 19 begynte jeg så vidt å kjenne noen små dylt i magen, og for første gang være helt hundre prosent sikker på at det faktisk var babyen, og ikke bare luftbobler. Åh, seriøst! Det er en av de fineste følelsene i verden, og nå bare gleder jeg meg til å kjenne mer og mer etterhvert som lillebror blir større og sterkere <3 Ellers har uke 19 vært veldig fin, og jeg priser meg lykkelig over en frisk gravidkropp som fungerer som den skal! *bank i bordet* :)

Termin: 24 januar 2018 
Kjønn: Gutt <3 
Trimester: 2.
Bevegelser: Kjenner små søte dylt innimellom :)
Babyen er like stor som: En melkekartong.
Navn: Vi er ganske sikre nå. Lover å fortelle senere :)
Vektøkning: 3 kg.
Vann i kroppen: Nei.
Strekkmerker: Fortsatt masse gamle, ingen nye.
Utålmodig?: Å nei! Denne gangen som kroppen fungerer så bra, så skal jeg jammen nyte det :)
Kynnere: Ja, om jeg blir sliten får jeg mye kynnere.
Melk i brystene: Ja! Fortsatt Pamela! Kanskje til og med litt Pamela++ :P
Plager: Ingen verdt å nevne :)
Humør: Stort sett i godt humør altså. Bare ikke når jeg er sliten, da er jeg nok litt muggen.... 
Cravings: Salat! Jeg har mest lyst til å grave meg ned i salatbaren på Meny hele dagen!
Tanker om fødsel: Nå har faktisk tankene rundt fødsel begynt å svirre litt, og jeg må innrømme at jeg har begynt å kjenne litt på at jeg gruer meg litt..

 

Ønsker dere alle en kjempefin dag :)

Følg meg på facebook HER for å få med deg de nyeste oppdateringene på bloggen.

GRAVIDITESTUKE 18


Hei hei :)

Ny graviditetsuke, og en liten oppdatering fra meg :) I dag er jeg 18+0 (altså 18 fullførte preggisuker), og kroppen fungerer tipp topp (HURRAAA!), det er verre med hodet :P Hormonene tar litt overhånd noen ganger, noe du sikkert skjønner etter å ha lest innlegget jeg skrev i går ;) Men til gjengeld da, så sa Thomas til meg at i går var første gang dette svangerskapet at han har sett og opplevd meg så hormonell, og når man er 18 uker på vei, så synes jeg ikke det er så gæli ;) Jeg priser meg lykkelig over en kropp som fungerer, og er takknemlig over å være så og si smertefri :) 

Ingen cravings denne gangen, men jeg synes det er helt ålreit at jeg heller stort sett velger sunnere alternativer fordi jeg faktisk har lyst på det! :) Jeg må være forsiktig fordi jeg fikk svangerskapsdiabetes sist svangerskap, og da er det jo helt greit at jeg ikke må kjempe mot søtsug eller usunne cravings hver dag, hvert minutt ;) Kroppen vil heller ha salat enn sjokolade, og det er jeg fornøyd med! Håper det fortsetter sånn etter den lille har kommet ut også, så kanskje jeg går litt lettere ned i vekt denne gangen ;) 

Jeg begynner å bli litt utålmodig i forhold til det å få noen livstegn fra mageboeren da! Jeg har så lyst til å kjenne de søte små boblene i magen snart! Jeg har blitt lurt noen ganger, trodd at jeg kjente en liten bevegelse, men så var det bare luft :P Haha.. Ikke like søtt akkurat! ;) Det er to-tre ganger jeg troooor jeg har kjent babyen, men jeg er neimen ikke sikker altså. Jeg gleder meg iallfall til å kjenne liv hver dag :) 

Termin: 27 januar 2018 (menstermin)
Kjønn: Vet ikke.
Trimester: 2.
Bevegelser: Kjenner ingen enda.
Babyen er like stor som: En søtpotet :)
Navn: Vet ikke enda.
Vektøkning: 3 kg.
Vann i kroppen: Nei.
Strekkmerker: Masse gamle, ingen nye.
Utålmodig?: Bare etter å kjenne liv.
Kynnere: Ja, om jeg blir sliten får jeg mye kynnere.
Melk i brystene: Ja. Pamela, sa du? ;)
Plager: Ingen verdt å nevne :)
Humør: Stort sett blid eller lei meg :P
Cravings: Ingen.
Tanker om fødsel: At det helt sikkert blir bedre enn sist!

Ønsker dere en fin-fin dag :)

 

Hallo uke 33 +magebilder <3


Ho ho! 

Da er vi igang med uke 33, og nå synes jeg faktisk tiden begynner å gå litt unna! Jeg blir større og større, og begynner virkelig å kjenne på at ting er tungt! Den siste uka har jeg fått kjenne litt på dette med halsbrann i tillegg til de sure oppstøta jeg har slitt litt med. Jeg er forsiktig med sterkt krydret mat, og prøver å spise sakte da dette hjelper noe. Redningen om jeg ikke får sove om natta fordi det kjennes ut som om en pyroman har bosatt seg i halsen min, er utrolig nok Love Hearts! Jepp! Love hearts godteri funker som bare rakkeren som brannslukningsapparat for halsen!


Jeg har jo fortalt dere om strekkmerkene som plutselig ble veldig tydelige i uken som gikk, så jeg trenger vel strengt tatt ikke skrive så mye mer om akkurat den saken. Men om dere ser bildene som sammenlignes her, så er det ganske tydelig hvor mye magen har vokst på bare en uke. Sant? Det merkes godt at Lucas blir større, og at han begynner å få litt mindre plass i magehuset. Når magen vokser og huden strekker seg så er det visst vanlig å klø har jeg lært den siste uka. Innimellom så klør jeg veldig på magen og hoftene, og har alltid en feit krem stående i kjøleskapet som kan lindre kløen. 

Jeg har fått mer vann i beina den siste uka, og ellers merker jeg godt at magen ofte er i veien, og at alt begynner å bli litt tyngre pga den. Det er et prosjekt noen ganger å plukke opp ting fra gulvet, og det hender jeg bare skyver det inn i et hjørne med foten der det får ligge til Thomas kan plukke det opp. Og om jeg noen gang har hatt kondis, så kan jeg love deg at den er borte nå! Jeg puster og peser som en gærning av små anstrengelser som f.eks. å gå opp fem trappetrinn, samtidig som svetteperlene pipler i panna. Ikke spesielt sexy akkurat! Haha... 


Jeg blir litt fascinert av at jeg alltid har syntes gravide kvinner er noe av det vakreste som finnes, men selv så føler jeg meg mest som en handikappa hval. Om du ikke kjenner meg, så er jeg hun lille med det mørke håret, og den store magen som ofte er å se vaggende med krykker mens hun puster og peser, eller sittende i en rullestol etterfulgt av venninner som fungerer som støttekontakter, sprutrød i ansiktet på julegaveshopping! Kroppen min trives ikke så godt med å være gravid, men for hver vondt jeg har eller grimase jeg skjærer når jeg ser bilder av meg selv med mine +16 (sikkert mer nå) kilo, så tenker jeg at selv om jeg ikke føler meg vakker for fem flate øre, så bærer jeg på det vakreste som finnes inne i magen min! Jeg er så heldig som får bære frem mitt eget barn. En frisk liten gutt! Det er så viktig å huske på at dette ikke er noen selvfølge! #takknemlig <3

Vi skal til jordmor igjen i dag, og jeg tror vi skal snakke litt om fødsel. Den begynner jo faktisk å nærme seg. Tenk at det ikke er mer enn 57 dager til termin! Under to måneder! Og forresten! Jon Blund er tilbake! Han ble jeg godt kjent med i første trimester da jeg nesten lurte på om jeg var blitt rammet av narkolepsi! Når jeg minst aner det så kommer han snikende og kaster en svær sekk med sovestøv over meg! Jeg skulle bare ønske han kunne gjøre den støvblandinga litt bedre, sånn at jeg kunne sove mer enn to timer sammenhengende...


Jeg er nå inne i svangerskapsuke 33 (32+2) Jeg har vært gravid i 226 dager, og har 57 dager igjen til termin.

Termin: 4 februar 2016.
Kjønn: Gutt.
Trimester: Tredje trimester.
Neste jordmorkontroll: I dag :)
Bevegelser: Masse bevegelser som kjennes godt. Tydelig at magehuset begynner å bli litt lite for han <3 
Babyens størrelse: Han er nå ca. 38 cm. lang, og veier ca. 1800 gram.
Navn: Lucas <3
Vann i kroppen: Begynt å få endel i beina...
Vektøkning: 16 kg for to uker siden. Skal veie meg hos jordmor etterpå, og vil tippe jeg har gått opp mer nå...
Utålmodig: Nei, men vi gleder oss bare mer og mer til å møte han <3
Strekkmerker: Jepp... Les her!
Kynnere: Ja, veldig mye! Fryktelig slitsomt, og vondt noen ganger...
Melk i brystene: Ja, iallfall i det høyre brystet.
Plager: Bekkensmerter, kynnere, sure oppstøt,halsbrann, tisser ofte, strekkmerker, press på ribbeina, trøtt... Den lista blir bare lenger og lenger :P Godt det ikke er lenge til februar! :)
Humør: Berg- og dalbane ass! Bare å holde seg fast.... :P
Cravings: Alt med sitrussmak! Nam <3
Tanker om fødsel: Tenker mye på det! Har meldt oss på fødselsforberedende kurs i januar. Vet ikke om jeg lærer noe nytt, men jeg vil uansett vite så mye som mulig.


Dette skjer med babyen i uke 33:

Kroppen vokser ikke like fort lenger, men hjernens vekst fortsetter i samme tempo. Når nye hjernefolder dannes, presses hodeskallen utover slik ar hodestørrelsen øker. Antallet nervesammenkoblinger i hjernen øker enormt!

Håret på hodet blir tykkere, og nå er både tå- og fingernegler ferdig formet. Lanugohåret dekker stadig mindre deler av kroppen, og øyebryn og øyevipper blir stadig lengre.

Nå har fosteret så dårlig plass i livmoren at det må trekke føttene opp og innta det vi kaller fosterstilling. Fosteret får stadig mer fett under huden slik at noe av rødfargen forsvinner og huden ikke lenger er så rynkete. Nå er fosteret i ferd med å få det litt lubne utseende som hos nyfødte.

-Informasjon hentet fra www.babyverden.no 

 

Hei uke 32! Store forandringer og magebilder <3


Her er vi igang med uke 32, og det er som jeg skrev i forrige uke for uke innlegg i uken som har gått at det har skjedd en del forandringer. Uke 31 har vært preget av mye flyging til og fra do for å tisse, enda mer enn tidligere. Jeg er nok oppe sånn ca. 5 ganger hver natt tenker jeg. Jeg trodde man skulle lade batteriene i siste trimester jeg? Sammenhengende søvn er ikke tilstedeværende her iallfall.. Jaja, får iallfall øvd meg på våkenetter. Ingen forandringer når det gjelder nummer to dessverre... Fortsatt veldig forstoppa altså.. En annen ting som har skjedd er at hoftene mine har blitt mye bredere (nei det er ikke flesk! Eller, ikke så mye iallfall... Haha!) og jeg har måtte kjøpe meg en ny kosebukse i en størrelse større. Det samme med truser. Godt å slippe at det kjennes ut som om trusa mi skal spise seg igjennom huden, og gnage på hoftebeina mine.

Husker du jeg skrev om de små strekkmerkene mine som heldigvis ikke hadde blitt hverken flere eller større? Vel... De har blitt både flere, større og tydeligere. De jeg har nå skal jeg fint klare å leve med altså, men jeg må jo ærlig talt innrømme at de plager meg, og jeg krysser alt som krysses kan for at det ikke kommer mer. (Nei de synes nesten ikke på bildene nedenfor pga noe så fantastisk som filter. Ta det helt med ro, jeg skal vise de frem ved en senere anledning.) Ære være dere som bærer strekkmerkene med stolthet! Dere er tøffe tigermammaer med flotte kropper med tigerstriper, og jeg gleder meg så til jeg kommer dit, for dit skal jeg enten det blir med de jeg har eller om det blir fler! 

Uken som gikk kjente jeg store forandringer i bevegelsene til den lille mageboeren min. Det har vært kraftige, sporadiske spark bare, men nå kjenner jeg tydelig han snur på seg, forskjell på om det er slag eller spark, og jeg kjenner at han hikker. Det er veldig moro! Han har fortsatt  sånn ca. samme døgnrytme som tidligere, men jeg merker generelt mye mer. Jeg har morkaka liggende foran, og dette har nok dempet for sparkene og bevegelsene ganske mye, slik at det er først nå når han begynner å bli så stor at jeg kjenner masse. Ribbeina mine synes ikke det er så moro alltid da. De får endel juling om dagen.

Magen har altså blitt mye større oppe ved ribbeina, og jeg kjenner at alt av innvoller blir pressa på for å si det pent. Jeg må spise små porsjoner hvis jeg vil unngå å gulpe opp maten igjen! Det har vært hakket før jeg har kasta opp flere ganger siste uka. Jeg klarer ikke sitte normalt for lenge av gangen fordi det presser så på ribbeina mine, og jeg begynner å slite med å ta på meg sko! Takk Gud for skojern! :) 

En annen veldig merkelig ting som skjer er at det lekker litt melk fra den høyre puppen min om natta! Weeeeird! Haha :)

Jeg er nå inne i svangerskapsuke 32 (31+2) Jeg har vært gravid i 219 dager, og har 64 dager igjen til termin.

Termin: 4 februar 2016.
Kjønn: Gutt.
Trimester: Tredje trimester.
Neste jordmorkontroll: 9 desember kl 14:00.
Bevegelser: Mye store bevegelser som nevnt lenger oppe <3
Babyens størrelse: Han er nå ca. 37 cm. lang, og veier ca. 1750 gram.
Navn: Lucas <3
Vann i kroppen: Bittelitt i føttene innimellom.
Vektøkning: 16 kg.
Utålmodig: Nei, men vi gleder oss bare mer og mer til å møte han <3
Strekkmerker: Jepp... Utdyper med i et innlegg senere!
Kynnere: Ja, veldig mye! Er ikke mye som skal til før vonde kynnere dukker opp...
Melk i brystene: Ja, iallfall i det høyre brystet.
Plager: Bekkensmerter, kynnere, sure oppstøt, tisser ofte, strekkmerker, press på ribbeina... Den lista blir bare lenger og lenger :P Godt det ikke er lenge til februar! :)
Humør: HORMONER sier jeg bare... Som jeg skrev litt om her i går, så tar det litt overhånd noen ganger! 
Cravings: Alt med sitrussmak! Nam <3
Tanker om fødsel: Tenker mye på det, og ser alt av fødeprogrammer på tv om dagen! Gru-gleder meg fortsatt.


Dette skjer med babyen i uke 32:

Fosteret øver seg iherdig på å svelge og tisser en halv liter hver dag. Fostervannet fornyer seg hver tredje time. Etter som fosteret svelger, fylles også tarmen med barnets første avføring, mekonium, også kalt barnebek. Noen fostre har sin første avføring før de blir født, men de fleste venter til noen timer etter fødselen.

Øynene reagerer på lys, og vil gjerne reagere dersom sterkt lys skinner gjennom den stadig tynnere livmorveggen. Noen ganger strekker fostre seg mot lyskildene og kan følge en lyskilde med øynene.

Lungene og fordøyelsessystemet er nesten modne, men lungene vil fungere best om fosteret forblir i livmoren en stund til.

-Denne informasjonen er hentet fra www.babyverden.no 

Halvveis i uke 31 + magebilder <3God formiddag fra bolla og meg!

Jeg kom til å tenke på her at jeg oppi alt sammen har helt glemt bort å lage et uke for uke innlegg, og nå som jeg er halvveis inne i uke 31, er jo på høy tid med en liten preggers update! Nå skal jeg prøve å glemme graviditetstegna jeg har opplevd de siste fire dagene, og prøve å bare fokusere på hvordan uke 30 var, sånn at det blir mest mulig korrekt. Bilde av magen tar jeg hver mandag, så det stemmer iallfall.

Min opplevelse av uke 30 i graviditeten, er som mange av dere helt sikkert har fått med dere, noe av det skumleste jeg har vært med på. Dere har fått hele den historien i store doser her på bloggen, så jeg skal spare dere for enda et langt innlegg om det. Men pga denne hendelsen opplever jeg å få enda mer oppfølging av jordmora mi her hjemme, og det er så betryggende. Jeg er så glad for det! Vi var hos henne i dag for å prate litt om det vi opplevde, og om smertelindring pga smerter jeg opplever i forbindelse med endometriosen og mye arrvev. (Jeg må se å få skrevet et eget innlegg om akkurat dette etterhvert også!) Hun sjekket urinen min, blodtrykk, og lyttet til lillegutt. Alt er bare bra med oss <3 

Uke 30 var den uka da tissinga på natta starta for alvor! Guri, så slitsomt! Jeg har gudsjelov ikke slitt så mye med den hyppige tissinga på natta som alle gravide prater om, men jaggu snek det seg inn for alvor i forrige uke! Blæra blir jo aldri tom! Har du sett/hørt en hest tisse? Sånn er det når jeg går på do nå hvis jeg ikke har fått tømt blæra på en times tid. Forstoppelsen er fortsatt tilstedeværende hvis noen lurte på det, og er jeg heldig så får jeg gått på do en gang i uka ca. Ellers så synes jeg uke 30 har vært mye lik uke 29. Mye kynnere og tungt for kroppen. Det er en del ting som har forandret seg iløpet av denne uka, men det får vi spare til neste ukesoppdatering :) 


Bilde tatt på mandag da jeg var 30+1.

Jeg er nå inne i svangerskapsuke 31 (30+4) Jeg har vært gravid i 214 dager, og har 69 dager igjen til termin.

Termin: 4 februar 2016.
Kjønn: Gutt.
Trimester: Tredje trimester.
Neste jordmorkontroll: 9 desember kl 14:00.
Bevegelser: Fortsatt en veldig aktiv kar i magehuset. Kraftige spark og godt med liv inni her <3
Babyens størrelse: Han er nå ca. 37 cm. lang, og veier ca. 1596 gram (målt på ultralyd i går)
Navn: Lucas <3
Vann i kroppen: Bittelitt i føttene innimellom.
Vektøkning: 16 kg. Har gått ned 0,5 kg siden sist.
Utålmodig: Vi gleder oss til å møte han, men han må få gjøre seg helt ferdig og klar, så svaret er nei! <3
Strekkmerker: Fortsatt disse små på hoftene mine. De har gudsjelov ikke blitt større eller flere.
Kynnere: Ja, veldig mye!
Melk i brystene: Bittelitt som pipler ut fra høyre brystvorte innimellom.
Plager: Bekkensmerter, kynnere, også er jeg veldig trøtt.
Humør: Jeg er emosjonell om dagen. Griner for alt og ingenting.
Cravings: Alt med sitrussmak! Nam <3 
Tanker om fødsel: Ikke andre tanker enn at jeg håper omstendighetene blir så normale som mulig når dagen kommer.


Dette skjer med babyen i uke 31:

Hjernens overflate blir stadig med rynkete etterhvert som vindingene dannes. Forskere mener intelligensen kommer fra dette laget. Når vindingene snor og bukter seg på overflaten, maksimeres antallet hjerneceller og overflaten blir større. Nå kontrollerer hjernen den rytmiske pusteøvelsen og regulerer temperaturen selv. 

Lanugohårene begynner å forsvinne, men forblir lengst på ryggen og skuldrene. Fosteret har nå ordentlige hår på hodet. Fettlaget under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde. 

Fosteret fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen og sparker med føttene og dunker med hendene. Noen fostre begynner også å snu seg med hodet ned nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen.

-Denne informasjonen er hentet ifra www.babyverden.no

Hvis du lurer på hvordan babyen ser ut inne i magen i uke 31, så se det forrige innlegget mitt fra vi var på 3D ultralyd her. :)

 

Hallo uke 30! +magebilder.


Uke 30 er her og mamma og Lucas skal begynne å høre på gamle rockeballader. Det er bare å finne frem luftgitaren lille bølla mi! Les hvorfor helt nederst i innlegget.


Da har vi kommet oss igjennom uke 29 med glans, og vi er klare for å ta fatt på uke 30! Uke 29 gikk egentlig ganske raskt synes jeg, men så er jeg endel lettere til sinns nå også, så jeg tipper det har endel med saken å gjøre! Jeg kjenner godt at han har blitt sterkere og større da jeg kjenner omtrent hver bevegelse han gjør nå. Det er ganske sprøtt å kjenne når en kroppsdel glir over magen! Tenk om jeg kan kjenne forskjell på om det er en fot, arm eller et kne etterhvert! Sprøtt!

Livmora ligger nå ca. 10 cm. over navelen, og jeg skal love deg at det merkes godt i ribbeina på høyre side. Jeg er liksom konstant støl helt øverst i magen på høyre side fordi det er som regel der sparkene kommer, og ut ifra kraften på de å dømme lurer jeg litt på om ikke han har venstrebein som John Arne Riise! 

Denne uken har jeg begynt å kjenne litt på at jeg synes magen begynner å bli litt tung, og jeg har ganske mye kynnere om jeg står lenge av gangen. Kynnere er forresten utrolig ubehagelig! Jeg synes det kjennes som om man er midt i en sit-up i evigheter, og magen strammer seg og jobber intenst før den omsider etter en stund slapper av. Gudsjelov så opplever jeg det sjeldent som vondt! Mest slitsomt og ubehagelig.

Jeg er nå inne i svangerskapsuke 30 (29+1) Jeg har vært gravid i 204 dager, og har 79 dager igjen til termin.

Termin: 4 februar 2016.
Kjønn: Gutt.
Trimester: Tredje trimester.
Neste jordmorkontroll: 10 desember.
Bevegelser: Masse sterke bevegelser iløpet av dagen <3 Han er mest aktiv sent på kvelden/natta, og det hender jeg våkner av det.
Babyens størrelse: Han er nå ca. 35 cm. lang, og veier rundt 1350 gram.
Navn: Lucas <3
Vann i kroppen: Ja, merker at jeg har litt i føttene.
Vektøkning: 16,5 kg. 
Utålmodig: Ettersom jeg har lest endel om premature barn i dag, så må jeg si nei! Han må bli der inne til han er ferdig uansett <3
Strekkmerker: Fortsatt disse små på hoftene mine. De har gudsjelov ikke blitt større eller flere.
Kynnere: Ja, ganske mye kynnere om dagen.
Melk i brystene: Jeg har en god stund nå trodd det har vært noe galt med brystvortene mine, da de har hatt noe som lignet på gul/brune skorper! Etter å endelig ha turt å google litt fant jeg fort ut at dette bare var størknet råmelk! Jeg plukket det av, og vips så var brystvortene mine normale igjen! Haha, så mye rart!
Plager: Bekkensmerter og doflyging! Jeg føler jeg ikke gjør annet enn å vakle meg til og fra do om dagen! Har også begynt med litt sure oppstøt.. Fysj!
Humør: Tja, kanskje man heller bør stille Thomas dette spørsmålet når jeg tenker meg om? Haha! Nei, altså jeg føler meg som sagt lettere til sinns, og jeg vil tro det merkes :)
Cravings: Appelsiner <3 Mmmmm!
Tanker om fødsel: Fortsatt veldig spent! Gru-gleder meg! :)

Om babyen i uke 30:

Studier har vist at når mor slapper av ved å lytte til rolig musikk, blir også barnets bevegelser og hjerterytme roligere. Ettersom barnet blir vant til denne musikken, roer hjerteslag og -rytme seg raskere. Dette er en indikasjon på at barnet har utviklet hukommelse og kan kjenne musikken igjen.

Barnets hode har nå omtrent riktig størrelse i forhold til kroppen. (Kilde: www.babyverden.no

Barnet åpner og lukker øyelokkene. Lungene, musklene og hjernen fortsetter utviklingen, og skjelettet blir stadig hardere. Noen barn begynner allerede nå å legge seg med hodet ned i bekkeninngangen. Du kan kjenne spark opp mot brystkassen og at hodet til babyen presser mot bekkenbunnen. (Kilde: Appen Gravid & Baby, utviklet av Babygruppen)

Hallo tredje trimester! +magebilder.


Hipp hurra! Vi er inne i tredje trimester, og er igang med siste etappe!

Den siste uka har lillegutt blitt kjempesterk, og det hender jeg får litt vondt av sparkene hans. Jeg kjenner tydelig når han beveger seg, og det synes godt utenpå magen. Du kan se video av det her. Nå kan jeg nesten vite hva klokka er ut ifra bevegelsene hans. Han er superaktiv rundt kl. 05:00, 11:00. 16:00, 23:00 og 02:00. I gårkveld sa jeg til Thomas at urokråka var igang, og at jeg tippa klokka var rundt elleve, og jaggu var den ikke akkurat elleve! Det samme skjedde grytidlig i dag! Jeg våknet av at han var kjempeaktiv i magen, og tenkte før jeg så på klokka at jeg tippa den var rundt fem, og tror du ikke klokka var ti på fem! Morsomt! En ikke så morsom ting er at jeg har fått noen små strekkmerker på hoftene.... Dritkjipt! Jeg som hadde bestemt meg for at jeg ikke skulle få noen.... Tro meg, det kommer et eget innlegg om dette senere.

Jeg er nå inne i svangerskapsuke 29 (28+1) Jeg har vært gravid i 197 dager, og har 86 dager igjen til termin.

Termin: 4 februar 2016.
Kjønn: Gutt.
Trimester: Tredje trimester.
Neste jordmorkontroll: I morgen.
Bevegelser: Han har blitt så sterk! Er moro å begynne å kjenne igjen søvnmønsteret hans nå!
Babyens størrelse: Han er nå ca. 33,5 cm. lang, og veier rundt 1,1 kg.
Navn: Lucas <3
Vann i kroppen: Ja, har begynt å merke at jeg har litt vann i beina og føttene. Men gudsjelov bare litt.
Vektøkning: 13 kg hittil. (Skal veie meg igjen hos jordmor i morgen)
Utålmodig: Ja, litt. Gleder meg så masse til å hilse på urokråka! Nå begynner ting å bli på stell her hjemme også. Gjenstår kun oppussing av barnerommet.
Strekkmerker: Det er med stor bitterhet at jeg må svare ja på dette spørsmålet....... Har fått noen tigerstriper på hoftene dessverre...
Kynnere: Jeg er jo ikke så mye i aktivitet om dagen, men de kommer lett hvis jeg blir sliten.
Melk i brystene: Nei, ikke antydning til noe enda.
Plager: Formen er veldig opp og ned! En dag kan jeg fungere greit, og ikke ha noe særlig plager. Da er selvfølgelig humøret på topp, og jeg har mer energi! Mens dagen etter kan alt være dritt! Bekkenet er låst, og smertefult, jeg klarer nesten ikke gå, jeg er trøtt og vanvittig sliten, osv. Håper at siste trimester nå blir mest preget av gode dager <3
Humør: Fortsatt berg- og dalbane! Haha! Går fort fra latter til tårer, eller fra glede til sinne. Det er ikke lett å bo med et hormonmonster! Mine tanker går til alle dere flinke kommende pappaer der ute <3 
Cravings: Kullsyrevann med sitronskiver i <3 
Tanker om fødsel: Tja! Det er jo fortsatt en stund til, men jeg har begynt å tenke litt på dette med smertelindring. Jeg trooor jeg vil prøve å føde uten epidural! Men jeg kan uansett ikke planlegge det sånn sett. Det får jeg ta når jeg står i situasjonen, og kjenner hvordan det er. Jeg vet iallfall at jeg har mulighet til å få det på sykehuset jeg skal føde på.

Dagens utsikt:


Dette skjer med babyen i uke 29:

 • Fosteret blir stadig flinkere til å åpne og lukke øynene, suge og svelge.
 • Lungene kan nå puste luft, men det er fremdeles best for fosteret å forbli i livmoren slik at det kan vokse seg større.
 • For hver dag som går bedres prognosene for å få et sunt og friskt barn om for tidlig fødsel inntreffer. 
 • Fosterets kropp består av mellom to og tre prosent fett.
 • Sentralnervesystemet begynner å bli så modent at fosteret klarer å regulere kroppstemperaturen og gjøre regelmessige pusteøvelser.
 • Hos gutter begynner testiklene å synke ned i pungen. 

-Denne informasjonen er hentet ifra Babyverdens gravidapp.

 

Straks fullført uke 27 + magebilder <3


Jeg har mange gode venner og familie spredd rundt her og der både i Norge, og i andre land. Mange av de er veldig interesserte i hvordan det står til med mageboeren min, og derfor tenkte jeg begynne å skrive en liten ukesoppdatering på graviditeten hver søndag. Tror og håper mange vil synes det er hyggelig, også vil jeg tro det er ålreit for andre gravide å kunne lese litt om hva man kan forvente seg fra uke til uke, selvom man også selfølgelig har apper for sånt ;) 

Jeg har skrevet i en egen bok hvordan de tidlige ukene i svangerskapet var, og jeg tenkte å skrive et eget innlegg om det etterhvert siden jeg må "hoppe over" endel uker for dere nå. Jeg skulle begynt å blogge tidligere gitt! Jeg har snoka rundt på andre gravidblogger for å få med meg interessante punkter, så håper dette blir bra.

 

Jeg er nå inne i siste dag av svangerkskapsuke 27 (26+6) og det er 95 dager igjen til termin.

 • Termin: 4 februar 2016.
 • Kjønn: Gutt.
 • Trimester: Starter på siste uke i 2 trimester i morgen.
 • Neste jordmorkontroll: 11 november.
 • Bevegelser: Lillegutt er ganske aktiv blitt på morgenen den siste uka, ellers er han helt gæren stort sett på kveldene.
 • Babyens størrelse: Han er nå ca. 32 cm. lang, og veier rundt 1 kg. 
 • Navn: Lucas <3
 • Vann i kroppen: Nei er heldigvis ikke plaget med det. 
 • Vektøkning: 13 kg hittil.
 • Utålmodig: Vel... Både ja, og nei! Vi har fortsatt mye som ska gjøres før han kommer, men pga bekkenet mitt må jeg jo innrømme at jeg kun ser frem mot februar nå.
 • Strekkmerker: Nei *bank i bordet* :) 
 • Kynnere: Siste uka har jeg slitt ganske mye med kynnere. Det er ikke mye jeg beveger meg om dagen, men bare ved små anstrengelser kan kynnerne dukke opp. Veldig plagsomt! 
 • Melk i brystene: Nei, ikke antydning til noe enda. 
 • Plager: Jeg er veldig trøtt om dagen, og sliter som kjent veldig med bekkenløsning med låsninger. Tror disse to plagene har en klar sammenheng. Man blir sliten av å ha så mye smerter. Sett bort fra dette, har jeg ingenting å klage på! Eller, det er jo den fordømte forstoppelsen da! Pain in the ass, bokstavelig talt! ;) Du kan lese mer om det her.
 • Humør: Tja... Hva skal jeg si? Berg- og dalbane! Hormoner er en utfordring! 
 • Cravings: Hadde en periode der jeg MÅTTE ha tomater med salt på, nå går det mest i kullsyrevann med sitronskiver i. Nam nam! Ellers smaker Cola helt sinnsykt godt!
 • Tanker om fødsel: Hmm! Jeg er veldig spent! Jeg har hørt mye om at endometriosesmerter på det verste faktisk kan sammenlignes med rier, så det blir spennende å se om dette stemmer for meg! Jeg lyver om jeg sier at jeg ikke gruer meg i det hele tatt, for jeg gjør jo det også. Jeg aner jo ikke hva jeg går til annet enn at det mest sansynlig er det mest smertefulle jeg noen gang kommer til å oppleve! Det er lov å grue seg litt til det. 

 


I denne uken som har gått har dette skjedd med babyen:

 • Hjernebølger begynner å aktivisere høsels- og synssystemer, og både munn og lepper viser større sensitivitet.  
 • Hjernevindingene utvikles gradvis fra nå av. 
 • Fosteret begynner nå å reagere på både lys og lyder som kommer utenfra livmoren. 
 • Neseborene som til nå har vært lukkes, åpnes.
 • Lungene begynner å bli bedre forberedt på et liv utenfor livmoren hvis barnet skulle bli født for tidlig.
 • Ryggraden består nå av 33 ringer, 150 ledd og 1000 sener.
 • Hvis barnet skulle bli født nå har det over 90 prosent sjanse for å overleve.

-Denne informasjonen er hentet fra Babyverdens gravidapp! 

 

Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » April 2017


Mammaen til verdens beste Lucas, samboer med en musiker, endometriosesøster, fotballidiot, dyreelsker, og musikknerd. Instagram: @helenekovac

For kontakt:
rockefrua@gmail.comhits