LITT FOR EFFEKTIV I DUSJEN?


Juhu :)

Det er nå engang sånn at når noe utenom det vanlige må gjøres her i huset, må det gå på bekostning av noe annet. Jeg må ærlig innrømme at i hverdagens mas og kjas har jeg forsaket enkelte ting som jeg var svært nøye på før sånn som f.eks å ta vare på meg selv. Altså i forhold til det å være forfengelig! Jeg vil ikke kalle enkelte ting for forfengelighet, men heller en nødvendighet. Allikevel så har noen av disse nødvendighetene gått i glemmeboka fordi det er så mye annet som skjer, eller som er så innmari mye viktigere. 

Dette med å være effektiv i dusjsituasjon er ikke bare noe jeg har lært på jobb (ja, jeg jobber i helsevesenet der tidsforbruk er en viktig greie), men noe jeg er dritgod på selv her hjemme også. Så fort mini sover, så er det bare å kaste seg inn i dusjen, smokk smokk sier det, så har man vasket håret, og fått vasket vekk litt gammel svette. Altså man får gjort det mest nødvendige før han våkner igjen.. Mascararestene vannet ikke fikk bukt med fjernes elegant med vidåpen munn, mens man bruker helt ytterst av kanten på håndkle til å dra over våtkanten. Sånn! Fiks ferdig! Men det var disse her forfengelige nødvendighetene mine da... 

Lucas har liksom tre ting å forholde seg til hva gjelder ting som kan krype og gå. Det vil si, alle menn er pappa, aller damer er mamma, og alt med pels er pus. Veldig greit! Men i går så forstod jeg for alvor at noe måtte forsakes til fordel for en lenger dusj og en dæsj forfengelighet i dag. Du vet det er på tide å barbere leggene dine, når sønnen din peker på beina dine og sier "puuuus"! Thomas fikk seg en god latter, men jeg? Not so much! Så her sitter jeg med kaffekoppen min, håndkleturban på hodet og deilige, glatte, myke, nybarberte legger for første gang på......? Husker ikke :P Hahaha! 

Jeg bruker som regel god tid når jeg setter meg ned for å skrive et blogginnlegg, da koser jeg meg med litt TV eller musikk, og en kaffekopp eller ti, mens jeg funderer på hva jeg skal skrive om. Men i dag følte jeg at en heftig runde med høvelen, var på sin plass, og kaffekopp nummer fem, seks, syv, åtte, ni, og ti, måtte ofres. Du vet det er gæli, når du heller vurdere å løpe ut i garasjen å hente hekkesaksa ;) Heldigvis var det uansett en mye enklere affære nå enn da jeg var gravid! Herlighet, det ble jo et blogginnlegg for seg selv det. Det kan du lese om HER hvis du vil! :)

Nå skal jeg prøve å få på meg noen filler, før mini våkner. Har ikke tid til å ta bilde, så dere får nøye dere med et jeg allerede hadde av meg selv her på macen, fiks ferdig og selfieklar ;)

Ha en super dag!

PS: Følg Rockefrua på facebook HER. 

TUSEN TAKK TV2


God dagen :)

En vanlig dag her i heimen starter som regel med at jeg må sitte på sengekanten å summe meg. Der burde jeg egentlig sitte i minimum fem minutter, tørke litt sikkel, gni søvnen ut av øynene, og gjennomgå sjekklista mi som består av spørsmål som bl.a. Hva heter jeg? og Hvor er jeg? osv. Det er enkelte ting man bør være i stand til å svare på før man tar på seg ulltøflene og tasser inn til en blid ettåring som står og hopper i senga, superklar for en ny dag. 

Mini får ny bleie, masse kos og klem, før jeg setter han i lekegrinda si. Da kan jeg med smale øyne tasse bort på kjøkkenet og skru på kaffekanna. Jeg blir ikke menneske uten mine edle dråper! Jeg tasser så inn på badet, gnir meg i fjeset foran speilet, for så å oppdage at jeg akkurat gnei restene etter gårsdagens sminke godt inn sammen med de helt naturlige blå posene under øynene. Mens jeg står der og stirrer i speilet uten å egentlig se noe som helst, hører jeg mystiske lyder fra stua. Jeg burde ha vaska fjeset, pussa tennene, og gått på do, men jeg må ut i stua og undersøke hva den lyden var. Her må det prioriteres! Hvis ikke blæra er så full at jeg står faretruende nær å bli påminna på hvor dårlig trent bekkenbunnen min er etter fødsel om en nys f.eks. er rett rundt hjørnet, så hopper jeg midlertidig over dobesøket og sjekker lyden. 

Lyden er som regel Lucas som har kommet seg ut av lekegrinda, og sitter i en eller annen skuff og "rydder". Jeg tasser inn på badet igjen og forter meg å tisse, før jeg henter meg en kopp med magiske dråper. Hvis klokka er over 07:00, så setter jeg på God Morgen Norge for å få med meg litt nyheter og sladder mens Lucas leker. Helt frem til frokost sitter jeg å nipper til kaffekoppen med smale øyne og ser på dette programmet, også kan jeg sitte lenge etterpå å ikke huske en dritt av hva jeg akkurat har sitti å sett på. Jeg lurer, er jeg egentlig våken på morgenen? Kroppen er våken, men hjernen er skrudd av eller noe sånt.. 

TV2 har skjønt det! De vet at det er flere sånne trøtte tryner på morgenen i vårt langstrakte land, for de sender nemlig hele programmet på nytt, rett etter de har sendt hele programmet allerede én gang! Da får sånne morgen-zomber som meg muligheten til å få med oss litt vi også, når hjernen begynner å skru seg på etter x-antall kaffekopper. Konge! Takk TV2, I love you!

Nå sover mini, God Morgen Norge summer i bakgrunnen for andre gang i dag, og katten maler på fanget. Jeg bør egentlig ta meg en dusj. Få vekk de lekre sminkerestene fra i går, eller var det fra dagen før der igjen? Jeg husker ikke! Jeg burde også vaske håret, men jeg tror neimen jeg dropper hele greia til fordel for litt blogging og masse kaffedrikking i dag. Man kommer langt med litt tørrshampo dere! Guds gave til en sliten mamma, spør du meg! Dusje kan jeg gjøre når far i huset er hjemme ;)

Ikke akkurat noen fancy-swancy morgenrutine hos meg, men.. Kanskje det er litt sånn som dette hos deg også? Jeg skal iallfall ikke gjøre noe annet den lille alenetiden jeg har igjen enn å finne bunnen av kaffekanna :) 

Ha en fin dag!

KROPPEN MIN HATER MEGGod formiddag! Her skal jeg ligge å slikke sårene mine i hele dag, iallfall frem til mini våkner ;)

I dag skulle jeg ha støvsugd, vasket klær, ringt hit og dit, dusja og barbert leggene, men jeg gidder ikke! Eller, jeg klarer ikke blir mer riktig å si... Jeg er så støl at det gjør vondt i sjela! Er det lov å si at man angrer (på ordentlig) på at man har trent? Jeg har gjort noe fantastisk sunt, positivt og godt for kroppen min, også gir den meg dette tilbake!? Jeg forstår ikke helt den greia der. Hvor er logikken liksom? "Hei kroppen min, jeg er glad i deg og vil at du skal være frisk!" Og kroppen bare, "fuck deg! Nå skal jeg sørge for at du blir så støl at du ikke klarer annet enn å ligge i stjerneformasjon i et par dager!" Jo vær så god, kroppen! Bare hyggelig å være snill med deg igjen for første gang på to år! 


Hurra du liksom.......

Jeg har lyst til å begynne å grine bare av tanken på å sette meg ned på do, og må ærlig innrømme at hver gang blæra begynner å si ifra at tiden for tømming er inne, er jeg litt frista til å låne en bleie av Lucas fremfor å bruke ti minutter, banne, gråte og lage grimaser for å i det hele tatt få satt meg ned på ramma. Også må man jo opp igjen etterhvert også, og veien opp er neimen ikke særlig bedre. Litt bedre, men ikke mye! At Prosjekt MILF blir en utfordring, er det ingen tvil om!

Var turen opp verdens største hoppbakke verdt det? NEI!
.....Neida :) ...eller, joda :P Spør meg igjen i morgen! 

"En dag uten trening, er en dag uten mening...." Bla bla bla! 

Prosjekt MILF


God mandag! Ny uke og nye muligheter!

Sliten etter en hektisk arbeidshelg og en tur opp verdens største hoppbakke prøver jeg så godt jeg kan å det hele tatt klare å bevege meg inn i denne nye uka. Støl sa du? Jeg må jo ha et underliggende dødsønske eller no, når jeg plutselig finner ut at jeg skal late som om jeg er #fitmom og gå opp Vikersundbakken for første gang på to år, og i tillegg før kveldsvakt. Jeg er jo ikke riktig skrudd sammen! Det er sånn ca. nøyaktig et barn, et ødelagt bekken, minimalt med trening, og 12 kg. siden sist, og monsterbakken sitter rimelig godt i både lår, legger og rumpe i dag. Alle vet jo at det er dag to som er verst, så jeg gruer meg greit mye til morgendagen da for å si det sånn..

Fy søren så tungt det er å gå opp den bakken! Altså det er verdens største hoppbakke.. Jeg har heldigvis et enormt konkurranseinstinkt, så istedenfor å legge meg ned å gråte, sikle og ringe luftambulansen halvveis, fant jeg heller frem hun lille jævelen som bor i meg, tørka sikkel (Vi snakker Ole Einar Bjørndalen sikkel liksom) og pressa beina til å bevege seg et skritt av gangen mens jeg gjentok "BURN CALORIES! BUUUURN!" som en kriger inni hodet mitt

Ja, jeg angrer litt. Men bare litt! Det var godt å bevege skrotten igjen, og mestringsfølelse er aldri feil :) Jeg var rimelig sprek før gravidhormonene bosatte seg i kroppen min, og nå som bekkenet sakte men sikkert blir bedre, er det på tide å komme igang igjen. #SK2017 vet dere! Lurer litt på om jeg skal kalle det Prosjekt MILF med bilder og hele pakka? Jeg er jo ikke spesielt sjenert, så du skal ikke se bort ifra at det blir til det ;) Dessuten er min bedre halvdel godt igang med trening, og sympatigravid-kiloene renner av en etter en. (Les om når Thomas var sympatigravid HER.) Jeg kan jo ikke være noe dårligere? Han har gått ned ti kilo de siste månedene, og jeg har gått ned nøyaktig null. Nei her må det gjøres noe. Prosjekt MILF starter opp igjen så fort jeg klarer å gå ;) Ha en super mandag alle sammen!

DÅRLIG AMMEHÅRDAG
God fredag, peepz! 

Jeg går arbeidshelgen min i møte med en særdeles dårlig ammehår-dag.. Altså nå har jeg prøvd det meste for at de hårtufsene skal roe seg ned litt, men ikke pokkern om de skal legge seg ned sånn som de på andre siden av panna gjorde etter en ganske heftig fight... Du ser vel for deg at jeg har stått bestemt med hårsprayen, sprayet så pekefingeren blir varm, mens jeg roper "die motherfu**er, diiiie!" For det er nesten litt sånn det er noen ganger ;) Noen ganger funker det, noen ganger funker det ikke i det hele tatt, og noen ganger sånn som i dag, så funker det på den ene siden. 50% seier i dag altså. 

Ammehår ja... Artige greier det der. For alle andre enn den som har det vel og merke. Men jeg skal ikke klage, for nå har jeg jo iallfall hår som jeg kan sloss litt med for å få til å oppføre seg normalt sånn som resten av håret på hodet gjør, men for bare seks måneder siden var jeg så godt som skalla på disse områdene. Altså, jeg hadde viker! Kuuult! Det var vel prisen å betale for at jeg faktisk hadde perfekt hud, ingen hår på leggene, og nydelig hår på hodet mens jeg var gravid. Litt ironisk det der, eller? Kroppen bare "Nå gir jeg deg en helvetes bekkenløsning, sånn at du ikke klarer å bevege deg og være ute blandt folk. Men jeg skal sørge for at du ser steike bra ut mens du sitter å visner bort i sofakroken da! Mohaha..." Eller no? Ble sykt god på selfies da! Neida.. Joda :P 

Anyways, her kommer altså helgen. Jobbehelg for min del sådan, og turen går snart til min kjære mor i Øvre Eiker. Jeg jobber nemlig usakelig langt unna der jeg bor. Hvorfor kan vi ta i et annet innlegg, det blir for langt og komplisert på en dårlig ammehår-dag.  

Kos dere masse i helgen, drikk litt øl for meg, og tenk litt på meg mens dere ser smashing ut på håret ;) Her er det er bare å få på seg uniformen, brette opp ermene, og være hverdagshelt igjen. Eller, helgehelt blir vel mer riktig? Enda godt de gamle ikke bryr seg om hvordan jeg ser ut på håret <3 (tror jeg...) ;)

SUPERMAMMA VS. BLEIESKIFT
Okay, sånn seriøst.. Hvorfor har ingen fortalt meg at barn kan begynne å trasse før de er tre år? Hva forbinder man med treåringer? Jo, trass! Hva forbinder man med ettåringer? Ikke trass iallfall.. Eller, jeg gjør iallfall ikke det... Jeg skal si deg vi har fått en bestemt liten kar i hus ja! Han skal ha det på sin måte, eller så kan det være det samme. Da går vannflaska, brødskiva, yoghurten, eller hva nå enn han måtte ha i nærheten veggimellom. Han har begynt å hyle og legge seg ned på gulvet også, så han gir oss vel en forsmak på hvordan handleturene kan bli fremover eller noe :P 

Det største problemet her i huset om dagen er bleieskift... Ooooh loooord sier jeg bare! Bæsjebleier er drepen. Da er det bare å finne frem alt av beskyttelsesutstyr, fjerne alt en ikke vil søle bæsj på, gi mini alt mulig rart for å fange oppmerksomheten hans, og være raskere enn lynet sånn at du forhåpentligvis får vekk det verste før han i en vanvittig fart snur seg rundt, reiser seg opp og står og hopper. Det har liksom blitt en tomannsjobb det der, med en som skifter og en som underholder, men så er det ikke alltid man er to stykker tilstede da.. Man gjør så godt man kan, men når han har bestemt seg for at han ikke vil ligge stille, men allikevel blir lagt ned på stellebordet gang på gang, så blir han sint som en liten lemmen.

I kveld følte jeg meg som en eller annen super-mom som burde hatt mitt eget TV-program på TLC. Bæsjebleia skulle skiftes, og det er alltid like spennende å se utfallet av hele greia. Jeg satt å lo litt for meg selv etterpå, for tenk å være flue på veggen og vitne til det greiene der.. Herregud! Der står jeg da, jeg har tatt av meg genseren fordi jeg ikke vil risikere å få bæsj på den, mini ligger i bleia si og er blid som en sol. Jeg vet at jeg må smi mens jernet er varmt, og tar av bleia samtidig som jeg står klar med våtserviettene for å fjerne det aller verste mens han enda ligger stille.

Mens jeg fjerner teipen som holder bleia sammen, ber jeg en stille bønn før jeg i lysets hastighet swiper over med våtservietten. Mini begynner å bli urolig, men herregud det er jo så mye bæsj.. Hva gjør jeg nå da? Jeg lar han leke med isbjørnbamsen sin. Jada, det funka i kanskje ett sekund. Hmmm, what to do..? Jo, jeg gir han telefonen min. Den er jo spennende, da rekker jeg nok å få vasket han ordentlig! Neida, telefonen var ikke så interessant, og han var vel på vei rundt på stellebordet sånn ca. ti ganger.mens jeg helt desperat prøvde å synge sanger for å få han til å fokusere på den teite mora si og ligge stille. Jeg sang av full hals mens jeg tørka bæsj til den store gullmedaljen, og når man har sunget igjennom hele Den store barnesangboka fra A til Å, så begynner man tilslutt å lage sine egne tekster. I Bæ bæ lillelam melodi sang jeg vel noe sånt noe som

"Lille gutten min. Mamma elsker deg.
Du har bæsja i bleia, fort vi må skifte. Heia!
Lille gutten min, gi meg ti sekund." 
(Dette er forøvrig kortversjonen, som i "Bæ bæ lille lam, satt på restaurant" Alle husker vel den? :P)

Han ble ikke videre imponert over sangtekst-/forfattervenene mine, ei heller kråkestemmen min, så jeg prøvde å få fokuset over på telefonen min igjen. Det gikk vel nøyaktig fem sekunder, så kastet han telefonen på gulvet, og før jeg visste ordet av det så var ungen oppe på to bein og hoppa. Jeg som ellers er så rask, og har reflekser som en katt under bleieskiftet, var så fokusert på telefonen som hadde blitt kastet brutalt i gulvet at jeg glemte å ta bort bleia som lå der... Jada, der stod ungen å hoppa og lo, med bæsj oppover anklene, isbjørnbamsen hans er ikke så hvit lenger for å si det sånn, og dere kan jo bare tenke dere hvordan resten av stellebordet så ut..

Kjære vene.. Skulle jeg grine, eller skulle jeg le? Jeg lo, og jeg lo så jeg grein. Lucas også, han trodde vel det hadde rabla for mora si tenker jeg. Men nå skal du høre. Se for deg at jeg står der med håret til alle kanter omringet av brukte våtservietter, med bæsj på øyevippene, og zinksalve i fjeset (bare sånn for å sette det litt på spissen selvfølgelig.) Jeg står å flekser bicepsen min, mens jeg bruker den andre armen til å stolt vise frem en gullende ren og pen liten sjarmør som både lukter godt og har tørr bleie. For joda, på ett eller annet mystisk vis så klarte jeg å få vasket vekk all møkk fra både barn, stellebord og andre nærliggende ting mens vi tulla og lo. Vi hadde det kjempegøy selvom hele stelleområdet så ut som en krigssone, og jeg så ut som om jeg hadde vært igjennom en gjørmebryterkonkurranse eller noe (nok en gang, ja for å sette det litt på spissen.) Anyways, gullungen var renere enn aldri før, og brunbjørnen blir snart isbjørn igjen så fort vaskemaskinen er ferdig :)

Jeg måtte jo bare flire litt for meg selv mens jeg rydda opp etter kaoset som hadde utspilt seg på stelleplassen, og tenkte at det her måtte ha vært helt hysterisk komisk å se på. Stolt som en hane da, for at jeg kom ut av hele greia på en så god måte. Super-mom!! (flekser biceps igjen btw!) Helt til jeg kom til å tenke på at vi har både badekar og dusj her i huset, og jeg kunne spart meg selv for mye blod, svette og tårer, og Lucas kunne blitt spart både for kråkestemmen til mora si og dårlige versjoner av Bæ bæ lillelam :P

Jaaa,jaaa.. Ha en fin kveld da, dere! Hilsen #SUPERMOM ;)

SMILET GÅR RUNDT
For en herlig dag! Sola skinner, mini er i farta, og mor og far i huset skal nok en gang oppleve favorittbandet sitt neste år! HURRAAAA! Spør om jeg er glad a?! :D Skinner om kapp med sola her jeg sitter! Forhåndssalget til Metallica konserten startet klokken 10:00 i dag, og du kan tro jeg satt klar som et egg klokken 10:00 sharp! Oh yes!! :D Heldige meg som har en kjæreste som deler gleden over å få oppleve Metallica live om og om igjen sammen med meg! Håper våre rockeglade venner har tenkt til å ta turen også! :D

Sist vi så favorittbandet vårt var i 2015 i Bergen, og jeg var preggers. Første gang jeg kjente Lucas sparke i magen faktisk! Skal ikke se bort ifra at han blir like fan som mor og far ;) Det er lov å håpe! Snakker om, tror du ikke Lucas´n gikk tre skritt alene i gårkveld? Mor og far stoltere enn stoltest da, og han som ikke registrerte at han gikk selv engang! Haha. Lille luringen går jo så fint inntil møbler osv, men han har ikke turt å slippe seg og gå selv, så i går bare slapp Thomas hendene hans, og der gikk han jammen tre skritt før han satte seg ned og krabba avgårde i full fart istedet :) #stoltmamma


Nå skal jeg forte meg å få på dagens ansikt mens bøllefrøet vårt sover søtt, så tenker jeg vi må komme oss ut og nyte sola litt!
Håper dere får en like fin dag som min har vært hittil :D 

ROCK ON!

TØFF I PYSJAMAS OG ROCKA I SOKKA
God morgen!

Ta på deg forskjellige sokker, og bli med på #rockesokk

I dag har mini og jeg rocka sokkene våre i mange timer allerede. Oppe og hopper om morgenen vet du! Eller... Hopper var kanskje å ta litt i hva gjelder meg selv? Oppe og ikke gråter tenker jeg passer bedre! Zzzzz... :) I dag er den internasjonale dagen for Downs syndrom, og vi har tatt på oss forskjellige sokker i den anledning. Enn å vise så mye støtte ved å gjøre så lite da, det er fint det! Jeg har hatt gleden av å jobbe med fantastiske mennesker som har denne diagnosen, og jeg rocker sokkene mine i dag spesielt for de :) 

Som vanlig sitter jeg her å taster litt og nidrikker kaffe, mens Lucas sover søtt. En skulle tro jeg var nogenlunde uthvilt i dag når jeg nok en gang sovnet sammen med mini i går rundt kl. 19? Neida! Thomas vekket meg etter en times tid, fordi han ikke tør annet... Stakkars! (I love you <3) Jeg stod opp igjen i 20:30-tiden, og satt med øynene klistret til TV-skjermen i halvsvime frem til sånn rundt kl. 02:00 en gang. Jeg vet, jeg vet, jeg må legge meg tidligere.. Bla bla bla.. Men vi ser på HBO serien Vikings, og.. "Vææær så snill? Bare én episode til!? Pleeeeaaaaseee?" #hekta You know the drill!

Men! Tilbake til hvorfor Thomas ikke tør å bare la meg sove når jeg sovner før kl. 22!
Jeg har nemlig et alter-ego (sier jeg med fare for å høres schizofren ut). Hun kommer frem når jeg er helt sinnsykt trøtt, eller eventuelt overstadig beruset. Dritings som det heter på godt norsk! Thomas kaller det fæle kvinnemenneske for Henriette, og hun er tydeligvis helt det motsatte av den jeg er alltid ellers. Han tør ikke kødde med Henriette etter å ha fått huden full av kjeft for småtteri av henne x-antall ganger, og det er helt ok at han kommer å vekker meg etter et ublidt møte med henne når hun våknet av seg selv forrige fredag. Huff, stakkars kar! Da stod jeg altså opp igjen, bare for å være sur og grinete. Sur fordi han ikke hadde vekket meg på fredagskvelden når vi skulle kose oss med gullrekka.. Så bruker jeg den timen før jeg går og legger meg igjen til å gjøre fredagskvelden hans skikkelig bedriten. Tror ikke jeg er så lett å leve med bestandig? Eller! Ikke jeg! Henriette så klart! :) 

Når jeg tenker meg om, så skrev jeg jo faktisk et innlegg om Henriette som stadig vekk dukket opp når jeg var gravid. Det kan du lese HER :) Uansett! Jeg må komme meg i dusjen mens mini fortsatt sover, så får vi bli enige om hva slags eventyr vi skal ut på i dag når han våkner <3 

Husk å sleng på deg forskjellige sokker, og bli med å rocke i dag! 

#rockesokk #menneskeverd

DØD OVER HYBELKANINERGod morgen!

Her i huset har dagen startet for lengst, og jeg sitter her litt i halvsvime og drikker kaffe som en helt. Vurderer egentlig å legge meg litt nå mens Lucas sover, men huset krever sitt. Og med sitt så mener jeg nok en runde med klesvask og støvsugeren. Kan noen fortelle meg hvor alt dette støvet kommer fra egentlig!? Kattehår regner jeg liksom med å finne overalt uansett med to katter i hus, men ikke pokkern om jeg forventer å finne hybelkaniner som har utviklet seg til hybelelefanter i alle kriker og kroker allerede dagen etter jeg støvsugde sist! Blæ! #husmorsproblemer

Humøret er kanskje ikke helt på topp i dag som jeg våknet opp til synet av hvitt.. Hvor ble det av våren egentlig?? Er det ikke egentlig "den første vårdagen" i dag? Jeg er så totalt innstilt på å bytte ut hvitt med grønt jeg nå, og var superoptimistisk til at våren var her når jeg til og med så årets første hestehov her om dagen. Fine hestehoven! Det sikre vårtegnet liksom.. Men så kom snøen, og bare."fuck det!"... 

Fineste våren! Min favorittårstid! Jeg elsker våren! Å våkne til fuglekvitter, sola som varmer og smelter snøen, alt som spirer og gror. Verden våkner til liv igjen, og det er litt sånn med meg også. Jeg blir et nytt menneske når våren kommer. I år er jeg litt ekstra spent på det varme halvåret i år med tanke på at jeg vaksinerer meg mot gresspollen. Jeg er veldig plaga, og har ikke hatt noe særlig effekt av medisiner, så nå er jeg så utrolig spent på om alle disse sprøytene jeg har tatt siden oktober har begynt å få noen effekt. Tenk så deilig å kunne gå sommeren i møte uten å føle at man har lyst til å klore ut øyene sine! Krysser alt jeg har for at kroppen allerede responderer positivt :) Jaja, ha en flott dag i snøen på denne første vårdagen i år da dere! Jeg skal male på meg krigsmalingen og gå til krig mot hybelkanin koloniene her i huset! #diemotherfuckers 

HVA GJØR DEG EGENTLIG LYKKELIG?


Det er noen dager der jeg kan sitte med macen i fanget og tenke meg halvt ihjel på hva jeg skal skrive om.. Noen dager er det som om at hjernen bare står litt på pause, eller har tatt en time out. Jeg sitter med veldig mange tanker om veldig mye rart, også synes jeg det innimellom er litt vanskelig å skille mellom hva som er ok å skrive på en offentlig blogg, og hva en burde holde for seg selv. Vi lever i et samfunn der det på en måte er helt innafor å dele absolutt alt, men jeg må ærlig innrømme at det er ikke jeg helt komfortabel med alltid. Men, jeg har jo mange tanker som jeg mener kanskje er litt viktige? 


En ting jeg tenker mye på er dette med takknemlighet. Det å sette pris på det man har. Er du flink til det? Dette er et tema jeg synes er litt greit å prate om egentlig, for jeg opplever at vi lever i en verden der mye vil ha mer, og mer er aldri godt nok. Vi higer etter noe som er perfekt, både hva gjelder utseende og materialistiske ting, det meste egentlig! Alt skal se så perfekt ut utad, men hvorfor det egentlig? Fordi vi skal vise det frem til hele verden via sosiale medier? Fordi man skal få flest mulig likes? Fordi man liksom skal være så jævla mye bedre enn alle andre? Er det egentlig så viktig?

Jeg er oppvokst i en litt annerledes familie der hovedfokuset mitt som barn var bekymringer som barn ikke skal behøve å ha, dette lagde grunnlaget for hva som er viktig for meg den dag i dag, tror jeg. Jeg har alltid ønsket meg A4-livet, og for mange virker det gørr kjedelig å strebe etter, men for meg er det ekstremt viktig med stabilitet og trygghet. Min drøm har vært å bo i et hus på landet sammen med familien min, omringet av dyr og natur. Å skape en familie som holder sammen, går igjennom ild og vann for hverandre, som respekterer hverandre, og viser omsorg og er glad i hverandre. Jeg bor ikke på landet, men jeg bor landlig,  og vi er kanskje ikke helt A4 her i huset, men den familien jeg alltid har ønsket meg, den har jeg fått. Det er den største lykken i verden for meg, og jeg er så evig takknemlig for gutta mine hver eneste dag! Så lenge de har det bra, så er ingenting annet viktig.Det er så deilig, det føles så godt, og i en alder av 27 år, har jeg endelig slutta å hige sånn etter det perfekte, etter noe som skal gjøre meg lykkelig. Jeg er lykkelig her og nå, i min tilværelse, og jeg er så takknemlig for at livets lange, humpete vei førte meg hit! 

Hvor ofte lever du her og nå, altså i øyeblikket? Prøv det litt, tenkt på hva du har i livet ditt som du setter pris på. Hva er egentlig viktig for deg? Hva gjør deg lykkelig? Hva er egentlig lykke? Lykke er individuelt. Det som gjør meg lykkelig, gjør ikke nødvendigvis deg lykkelig, derfor bør du heller ikke strebe sånn etter å oppnå noe som tilsynelatende gjør en annen lykkelig. Finn din egen lykke, eller kanskje du allerede har funnet den? For meg var lykken det å skape min egen lille familie, for deg er det kanskje å bli verdenstjerne? 

Finn din egen vei, din egen lykke, jobb målrettet, men ikke glem å stoppe opp hver eneste dag og se på hva du faktisk allerede har <3 

Ha en fin søndag.

INSTAGRAM VS. VIRKELIGHET


God dag!

I går var en slitsom dag.. Kjære vene... Jeg tok allergivaksine i går, og jeg blir alltid rimelig slått ut av den.. Så mens jeg var zombie, hadde selvfølgelig gubben blitt rammet av man-flu... Den dødelige typen tror jeg, for makan til syk kar har jeg aldri sett før :P Da var det ikke så lett å holde følge med lille turbo, og når han skulle legge seg kl 19, så sovnet jammen jeg også. Sliten sa du? #TGIF eller no.. 

Jaja, ny dag og nye muligheter! Lørdagen er foreløpig brukt til å leke med Lucas, trille tur, nyte en kaffe i sola på verandaen, koste vekk hundre millioner barnåler rundt huset, og klø ihjel armen min der jeg fikk vaksina i går. Vurderer sånn seriøst å vaske vinduer, men jeg må tenke litt til på om jeg gidder det i dag.. Jeg har sagt jeg burde gjøre det en god stund allerede, men det haster vel ikke før man sliter med å se inn/ut? :P 

Snakker om møkkete vinduer! Det var det som var inspirasjonen min til å i det hele tatt skrive dette blogginnlegget når jeg tenker meg om! Jeg har lagt ut MYE bilder på instagram av huset vårt og interiør, også er det et par venninner som har sagt til meg at det må være så deilig å ha det så fint hele tiden, og at en ikke skulle tro jeg var travel småbarnsmor, så plettfritt som jeg har det hjemme.. Veeeel! Nå er det engang sånn at jeg er fryktelig flink til å ta bilder rett etter jeg har hatt vaskedag på fredager, så hjemmet vårt er alt ifra plettfritt fra lørdag til torsdag! Haha! La meg vise dere noen bak fasaden bilder!


Instagram 


Sånn ca. 2 timer FØR kjøkkenet ble instagramvennlig


Instagram


Ca. 30 min FØR bildet ovenfor ble tatt!


Detaljbilder fra kjøkkenet er koselig på insta, sant?


Veeel, ikke så koselig FØR oppvaska er tatt, kanskje?

Så, sånn er det gitt! Ålreit å se litt bak fasaden innimellom også, er det ikke? Naturligvis vil jeg helst vise frem huset vårt når det er ryddig og rent, og skikkelig instagramvennlig, men det er ikke dermed sagt at det ser sånn ut hele tiden :) Her i huset flyter det meste frem til kvelden kommer, da blir oppvask og småtteri tatt, for sånn som kjøkkenbenken ser ut på disse bak fasaden bildene ovenfor gjør meg splitter pine gæren, og jeg klarer ikke at det ser sånn ut når jeg endelig skal få slækken på sofaen. Men tro meg, disse instabildene mine er et resultat av fredagenes vaskedag og noen timer med skurefilla! :) 

Siden vi snakker om det, så kan du følge meg på instagram HER om du vil, og på facebook HER!

I dag som det er så deilig vårvær ute, så tenker jeg vi prioriterer litt utekos fremfor vindusvasking, så det blir nok ingen nye bilder på instagram i dag ;) 

Ha en fin dag, og god helg! 

 

SORRY MAMMA!


God morgen!

Jeg starter innlegget med et flott instagramfiltrert bilde av spisestua vår, ryddig og ren som motivasjon for dagens aktiviteter :) 

I dag blir en spennende dag, der jeg skal gjøre absolutt ingenting! Eller, ingenting annet enn husvask og rydding iallfall. Det glamorøse rockefruelivet altså, dere :P Kleshaugen vokser meg snart over hodet, oppvasken går snart inn i oppvaskmaskinen av seg selv, og hybelelefantene er jeg redd kommer å tar meg når jeg sover om jeg ikke fanger de med støvsugeren i dag.

Jeg tenker mye på hvordan dere som har flere unger, og er ute i jobb i tillegg får til å gjøre alt... Sånn dønn seriøst! Jeg er hjemme med ett barn, og føler at jeg ikke gjør annet enn å rydde, vaske, brette klær, vaske dassen, og støvsuge i tillegg til alt som skal følges opp med mini, og ikke minst middagslaging! Jeg pleide å erte mora mi med at bestevennen hennes var støvsugeren fordi de to tilbragte så mye tid sammen, men du dæven! Tror du ikke støvsugeren har blitt min bestevenn også a? Må nok bare spise de ordene ja... Karma? :P Jeg er fortsatt milevis unna å ha like mye støv på hjernen som min kjære mor, men uansett... Sorry mamma! Jeg forstår ditt forhold til støvsugeren nå! 

Gud forby at man ligger litt på latsiden én dag... I går dreit jeg i det meste som burde gjøres her inne, og gjorde litt ute istedet siden det var så fint vær.. I dag ser det ut som om noen har sluppet en bombe her inne.. Jeg trøster meg med at jeg hører det er flere som har det sånn! Jada, man kan la det flyte litt når man har små barn, og når Lucas er våken så stresser jeg ikke med sånne ting. Han er veldig flink til å hjelpe til med småting som å vaske klær eller støvsuge, men noe rydderaid og gulvvask, det venter jeg med til han har lagt seg for kvelden. 

Etter at jeg ble voksen (i fjor) så har jeg blitt dønn lik mora mi... Jeg takler ikke rot når jeg skal slappe av, og jeg hater det! Det går ikke å slappe av når huset står på hodet, så derfor blir det ofte rydderaid på kvelden før en kan slenge beina på bordet... Før bodde jeg i kaos, og jeg hadde orden i rotet mitt til enhver tid. Kanskje greit jeg har helt litt mot andre siden, men en mellomting hadde vært fint da :) Kanskje jeg bare gir opp, og lar rotet overmanne meg når Lucas blir litt større og roteevnene kicker inn for fult :P Det hadde jo vært litt deilig også!

Da er det bare å brette opp ermene. Lucas står allerede klar med støvsugeren og venter på den trege mora si :)

Lag deg en fin dag!

JÆVLA LUFTHUE


Du vet du har litt underskudd på søvn når du igjennom hele dagen kjenner en sånn sval bæsjelukt som dukker opp med gjevne mellomrom. Du tar opp ungen og tar et realt sniff på bleierumpa for å finne den mest naturlige forklaringen på denne bæsjeeimen, men du kan ikke lukte noe... Hmm, så tar man allikevel av bleien bare sånn for å være helt sikker, men den er tom. Hmm.. Jaja! Så gjør man alle de tingene man skulle gjøre den dagen da, gå på butikken og sånn. Man merker til stadighet en sval bris med bæsjelukt, men jeg tenkte bare at jeg er yrkesskada etter et år som fulltids bleieskiftarbeider når du sjekker bleien til ungen for tiende gang uten å finne spor av bæsj.  På ettermiddagen henter man gubben på jobb, man får et koselig suss på munnen før man blir møtt av et merkelig blikk etterfulgt av "eeeeh, du vet at du har bæsj på genseren eller...??" Jeg kikker ned på genseren min, og jammen er det bæsj der gitt!! Da gikk det opp for meg at den dagen der hadde jeg ikke engang sett meg selv i speilet :P

Dette var ikke i dag, men det kunne like så godt vært i dag. I dag er hjernen min en dott, en eneste stor bomullsdott, og alt bare går tvers igjennom. Ingenting, ikke engang den simpleste setning eller oppgave blir registrert i dag. Mini var oppe klokken 5 på morgenen i dag, eller midt på nattan som det egentlig heter. Han var blid som en sol, og ville bare spise litt, leke litt og kose litt. Verdens fineste start på dagen, jeg skulle bare ønske han kunne drøyan et par timer ;) 

Så her sitter jeg igjen da, og atter en gang skriver et innlegg om søvnmangel og hvor air-head jeg blir :P Man blir jo litt smårar da, og gjør litt rare ting. Som f.eks å legge q-tips i kjøleskapet (det var Thomas!), legge mobil og nøkler i kjøleskapet, glemme nøkkelen i døra, gå og hente middagsporsjon nummer to fordi du glemte at du allerede hadde spist porsjon nummer en, og å gå i dusjen med truse og sokker på :P Jeg måtte le litt i dag når jeg fikk snap av venninna mi som har  en baby på tre måneder, der hun har gått trilletur med søppelposen fordi hun glemte å kaste den :) Ammetåka eller søvnmangel? Same shit! 


Sove kan man gjørra når man blir gammal si!

Nei, nå er det bare å hive i seg kaffekopp nummer hundre for dagen, og prøve så godt en kan å holde seg våken for å få med seg Paradise. Kan jo ikke gå glipp av det! Fikk meg forøvrig en latterkule ut av en annen verden i går da han som jeg selvfølgelig ikke husker navnet på akkurat nå, sa at han ikke bærer GNAG! Hahaha! Jeg døde faktisk litt da! #LOL 

Ha en fin kveld, og sov litt for meg også om du hopper til køys tidlig :)

Rockefrua på Facebook.

FUNKER PÅ INSTA


Jeg elsker huset vårt, og alt den tidligere eieren har gjort her, bortsett fra én ting. Den store, svarte veggen med det masete mønsteret på midt i stua. Det var det eneste jeg ikke likte med hele huset når jeg først så bilder av det. Kontrastvegger er helt kult, og svart er også helt innafor min smak, men det mønsteret.... Er man ikke stressa fra før, så kan man jo bare komme en tur til meg å kikke på stueveggen min! Jeg setter meg bevisst med ryggen mot den veggen når jeg slenger med ned i sofaen, da kan jeg heller se mot spisestua som jeg synes er et hyggelig sted i huset, og samtidig ha full oversikt over TV´n.

Nå sitter du garantert og tenker "jammen herregud da, kvinnfolk. Gjør noe med den da! Mal, tapetser, whatever..." Men hør, nå er det engang slik at jeg deler dette huset med flere, og han ene av de har signert de samme papirene som jeg har, såååå han har jo litt han skulle ha sagt han også. Og han ELSKER jo selvfølgelig denne stresseveggen..... For han er jo mann, og dette er en sånn typisk mannfolkvegg, eller? Jeg får den til å funke på Instagram (se bildene), men seriøst, den funker ikke for meg in real life og jeg har ENDELIG fått tillatelse til å male den! Halleluja! Jeg får lov så lenge han ikke trenger å ha noe med maling eller maskeringsteip å gjøre, og det er fair det. Så mot sommeren en gang går det kanskje an å begynne å sitte i andre enden av sofaen også! Hurra!


Se! Funker på Insta! :) #ÆkkeSåGæliAtDetIkkeErGodtForNo

Jeg skulle gjerne vist dere flere bilder av stua og veggen bare for å poengtere poenget mitt enda bedre, og få dere over på min side, men det finnes naturligvis ikke flere bilder enn dette ene i mitt bildebibliotek. Kan ikke skjønne det :P Yes da, smaken er som baken, men min smak er finest! Haha! 

Prekæs!

#JegheterHeleneoger Hæsjtæggavhengig#snapchatfilter #loveit #sejegerenleopardellerno

Jeg er av typen som blir usaklig lett påvirket av dialekter, og andre ord/uttrykk som sniker seg inn i språket vårt.. Husker du (du som er på min alder eller eldre iallfall) når vi brukte "dott.no" for å beskrive hvordan vi følte det? Sliten.no, forelska.no, kaffetørst.no, tv-slave.no, osv.. Jeg kunne holdt på for alltid! Jeg sa og skrev dette HELE tiden. Samme med "waaaazzzuuuuup" -perioden, "daaaah" -perioden, "noob" -perioden, og "maaaaah" -perioden :) Du husker vel disse? 

Selv om jeg nå har blitt voksen, (Jeg må vel omtale meg selv som voksen nå? 27 år, mamma, samboer, har gjeld oppetter øra og søsken som kaller meg "gamla"! Ja, jeg tror nok jeg er blitt voksen... ) så har jeg søsken som er endel år yngre enn meg, 4 stk yngre og 2 stk gjevngamle faktisk! (Ja, det er litt mine, dine og våre barn ute og går i familien min ;) ) Du kan tro jeg blir noe påvirka av søstrene mine på 17, 16, og 14, og av broren min på 17. Jeg lærer også mye nytt, som jeg kjemper en hard kamp med meg selv for å ikke begynne å bruke i det daglige. Det får jo være måte på, eller? ;) Det hjelper ikke at jeg er superfan av SKAM heller :P #serr #hooke

Anways, jeg tror jeg har et problem... Eller som jeg ville skrevet ved enhver anledning #problem... 
Hei, jeg heter Helene, og jeg elsker hæsjtæggs. 

Instagram er synderen. Ingen visste vel hva hæsjtægg var før Instagram kom? Eller, ikke jeg iallfall! én hæsjtægg ble til ti, og før jeg visste ordet av det lærte jeg meg til min store fortvilelse at jeg ikke kunne bruke mer enn 30 hæshtægger per innlegg. Dette etter å ha hæsjtægga et bilde som bare en ekte hæsjtægghelt kan... #hæsjtæggsperre. Sikkert helt greit for alle som irriterte seg grønn over alle hæsjtæggene mine, men sykt irriterende for meg! Og ja, det ble faktisk påpekt av vennene mine, og en kalte meg en stund bare for #dronninga :P 

Jeg lasta ned Instagram i 2012 (?), og nå i 2017 er jeg helt råååå på hæsjtæggs for å si det sånn. Jeg har lært mine triks på disse fem årene #ihashtagsomuchbetterthanyou (husk at ingen hæsjtægg er for lang) Det er en liten kunst skal jeg si deg, men jeg innser at når jeg klør i fingrene etter å putte #word bak en quote jeg er enig i, #milf under et bilde av min flotte mammavenninne, eller #tadegenbolle som kommentar til et innlegg som irriterer meg på Facebook, fremfor å skrive en hel setning med mellomrom, og beskrive hva jeg tenker eller føler om noe, da trenger jeg kanskje en hæsjtæggsperre? Det er pga sånne som meg at selv Instagram har satt en grense :P 

Ja, jeg har kanskje et problem, men jeg kommer nok aldri til å slutte :) #burdeværtpåhæsjtæggrehab

.
sforlifeliksom#hjerte 

KLAR FOR PARADISE HOTEL !Endelig!! Endelig!! Endelig!! Spør om jeg er klar for Paradise a?! Hohoho, jeg ELSKER Paradise! Alle intrigene, sex på TV, latterlige utsagn som aldri glemmes; jeg sier bare "Han sa at jeg tråkket i salaten. Hvilken salat da liksom?" og "Hun er liksom litt jordnær, jeg er litt mer down to earth for å si det sånn..." Haha! Jeg dauer! 

Elsker det, elsker det, elsker det! Og til du som mener jeg er for gammel for sånt, gå og legg deg! Jeg mener det. Jeg blir ALDRI for gammel for skikkelig klein pute-TV, det er underholdning i massevis for en husmor i småbarnsbobla! Et fantastisk avbrekk fra bæsjebleier og klesvask :)

Gleder meg til å høre hvem som skal være lille miss prektig denne gangen. Hun som er 110% seg selv, og som ALDRI skal ha sex på TV... Jeg skal med 99% sikkerhet love deg at hun ryker på en heftig smell allerede første kvelden! Eller, jeg håper det iallfall ;) Moro å se hva litt tequila kan gjøre med viktige standpunkt man har tatt før et slikt opphold. Åhhh, Paradise ass! I LOVE IT! 

Når jeg med stor iver fortalte min bedre halvdel at det straks var tid for denne fantastiske TV-begivenheten igjen, presterte han å si at han mente vi hadde blitt for gamle for sånt i år.... Jaha!? Altså... Bare fordi han har fylt 30, så trenger han ikke dra meg inn i den der voksenverdenen som jeg er hele tre år unna å vite noe som helst om. Jeg er jo bare kalven og stuck i 20-åra forever! Jeg har store planer om å være 29 for alltid, og tro meg, jeg skal se på Paradise Hotel mens jeg koser meg med et glass cherry på gamlehjemmet, chatter med bestevenninna mi på andre siden av heimen, og tilkaller en pleier for hjelp til å skifte bleie. Så det så :) 

Håper dere får en super kveld med masse intriger, sex og drama! Ha puta klar! :D 

Så nå vet alle det, I love Paradise! 

PS! Følg Rockefrua på Facebook HER :)

BARNEROMMET


Huset vårt blir sakte men sikkert et hjem, og jeg kommer til å vise dere litt og litt etterhvert som ting kommer ordentlig på plass. I dag har jeg lyst til å vise dere rommet til sjefen i huset. Det er jeg veldig fornøyd med, og nyter at jeg kan styre og ordne som jeg selv vil der inne foreløpig. Når mini blir større, har jeg ingenting jeg skulle ha sagt lenger, så jeg knipser bilder og viser stolt frem mens jeg kan :) 

En god dæsj med babyblått og søte detaljer nå mens mor enda bestemmer <3 

På veggen som ikke kommer frem på bildene står det en god stol, stellekommode, og på veggen henger bildelister med bøker på. Skal prøve å få tatt bilder av det hvis dere vil se :) 

Ha en god søndag!


 

MAMMAFLUENSA VS. MANNFLUENSA!


Like sikkert som at våren alltid kommer, er det at et eller annet forkjølelsesvirus bestemmer seg for å bosette seg i kroppen min. Like sikkert er det også når høsten er på vei.. Det er jo greit det, og jeg er egentlig ikke den som sutrer over snørr, vond hals, stygg hoste og feber MEN etter at jeg ble mamma, så har jeg kommet opp med et nytt begrep, nemlig MOM-flu. Alle er vel kjent med begreper MAN-flu? Forskjellen på disse to er at mannen blir ute av stand til å gjøre noe som helst 100% av døgnet, mens mammaer gjør seg selv ute av stand til å gjøre noe som helst ca. 50% av døgnet.

Altså, på dagtid er jeg 100% mamma for Lucas, og det er ikke rom for å være syk. Så hva gjør man? Man tørker snørra, drikker 10 liter med te, sover når ungen sover, og man har rett og slett bare en slik SUCK IT UP holdning! MEN når da mannen endelig kommer hjem fra jobb, skole, trening eller hva nå enn mannen har vært opptatt med, DA er det rom for å være syk. Og etter jeg ble mamma så har jeg liksom blitt så voldsomt syk, med en helt vanvittig se på meg, synes synd på meg, plei meg, lag suppe til meg, gjør alt for meg innstilling til stakkars Thomas, som er travelt opptatt med å være pappa og sliten etter en lang dag på jobb. 

Som nevnt så mener jeg at vi som lider av MOM-flu gjør oss selv ute av stand til å fungere etter at far i huset har kommet hjem for dagen. Hva jeg mener? Vel, nå skal jeg absolutt IKKE ta alle mødre over en kam, for den eneste jeg VET om som er slik er meg selv, men jeg er bombesikker på at det finnes flere der ute! ;) Jeg mener det at jeg blir så sykt hardt ramma av denne influensaen så fort Thomas kommer hjem. Det er som om noen skrur på en bryter, så vatter den influensaen opp styrken sin noe voldsomt, og iløpet av sekunder er jeg fullstendig sengeliggende, og ute av stand til å løfte en finger! Man går fra sval bris til full storm på null komma niks! Rart det der altså.. Når MOM-flu´en først inntreffer, så treffer den HARDT, sånn ca kl. 17:15 fra mandag til fredag, og sånn ca fra kl. 14:15 annenhver lørdag og på søndager når Thomas har fri.. Hjelpes meg, da er jeg syk da! ;) 

Thomas, når du kommer hjem fra jobb, og MOM-flu tendensene begynner å herje igjen sånn ca kl. 14:15 i dag, så er det ikke lov å bruke dette imot meg altså. Dette er like reelt for meg, som MAN-flu er for deg! Jeg vet at jeg har vært litt hard mot deg når MAN-flu´en har herjet i kroppen din, og det skal du vite at jeg er lei meg for nå som jeg vet hvor ille du har hatt det. Heldigvis varer MOM-flu bare i tiden du er hjemme, og frem til du drar på jobb igjen, og ikke hele døgnet som MAN-flu gjør. Bortsett fra på søndager da! 


(Siden man visstnok må ha bilder for at en blogg skal være interessant, så slenger jeg med dette tatt på en dag uten influensa og MED snapchatfilter. Jeg skulle gjerne vist dere hvordan MOM-fluensaen herjer, men telefonen ligger langt unna, og jeg gidder ikke hente den akkurat nå. #latskapenlengeleve)

Heldigvis så er det bare en periode på sånn ca. en uke, to ganger i året. Hvis jeg overlever da! Legg merke til den siste setningen der, typisk MAN-flu, men det kommer fra meg, ergo det er MOM-flu! Som sagt, HELT likt bortsett fra omfanget av hvor syk man er fordelt utover døgnets 24 timer! :) 

En positiv ting som kommer ut av denne influensaen er iallfall at jeg ser hvor avhengig jeg er av at vi er to om den viktigste jobben i verden, nemlig å ta vare på mini. OG jeg får en reminder på hvor stor respekt jeg har for alenemødre og alenefedre! Creds til dere ass!! 

Nei, nå er det bare en drøy time til jeg blir skikkelig syk igjen, så jeg får hive meg rundt, drikke te og brette klær mens mini fortsatt sover duppen sin :) 

God helg!

BANK I BORDET!


Kall meg gjerne gæren, men du verden så godt det var å skrive litt igjen! Jeg som hata å skrive meningsløse "dette har jeg gjort i dag" -innlegg, kunne ikke brydd meg mindre nå altså. Dette er jo MIN blogg om MIN helt vanlige hverdag. Jeg lever ikke så spennende at jeg kan fylle bloggen med førsteklasses topp 10 på blogglista innlegg hver dag, og det er helt greit det :) MIN hverdag, MINE meninger, MIN dagbok. Kan jeg kalle bloggen min en dagbok? Ja, jeg tror jeg velger å kalle den det. Veldig hyggelig at du som leser synes det er "spennende" å ta del i min hverdag, for her er hverdagene flere enn dagene med store fester og eksklusive ferier. Her er det mer bæsjebleier og sminkefrie dager med håret i dott, enn glitter og glam da for å si det sånn :) AND I LOVE IT! 

Med en liten tass som krever sitt iløpet av dagen og har lakenskrekk, så har alt som heter blogging kommet aller sist i rekka av prioriteringer for å si det sånn.. Dere småbarnsmødre som får til å skrive nye, interessante innlegg på bloggen deres hver dag, ta flotte bilder, sminke dere og ta selfies osv... Jeg bøyer meg herved i støvet! Her er jeg heldig om jeg får tatt meg en dusj OG barbert meg under armene liksom! :P Neida, det begynner å bli bedre nå heldigvis *BANK I BORDET*, og denne uka har han faktisk sovnet i 19-tiden nesten hver dag *BANK I BORDET*. Det har vært en lang og hard kamp mot lakenskrekken for å få innarbeida litt gode rutiner på kvelden, men nå har vi kanskje knekt koden? *BANK I BORDET! BANK I BORDET! BANK I BORDET!* :) 

Nå sover altså mini, gubben er på trening, og jeg har tatt et skippertak i heimen før jeg tente noen lys, og slang meg ned i sofaen. Det er så digg å ha litt tid for seg selv innimellom. Jeg har ikke giddi å skru på tv´n enda engang, og nyter lyden av stillhet. Endelig begynner jeg å føle at hjemmet vårt begynner å bli sånn nogenlunde ferdig også, og det er så fint å sitte i sofakroken å se mot spisestua og kjøkkenet. Favorittplassen min i huset er foreløpig nemlig kjøkkenet og spisestua, Jeg mangler bare to lamper i taket over spisebordet, så er jeg happy. Favorittplass nummer to (eller delt førsteplass kanskje?) er badet! Jeg er ikke ferdig der inne enda, men å ligge i boblekaret med dempet lys, noe godt i glasset, med levende lys, og plaske i bobler, dét er digg det! Jeg gleder meg over at huset vårt sakte men sikkert blir et hjem, og selfies har blitt bytta ut med interiørbilder! Serr, jeg skulle bla igjennom telefonen for å finne et desent bilde av meg selv for så å finne ca. 3000 bilder av Lucas, og sånn ca. 1500 bilder av huset! Haha! Dere kan regne med endel husbilder i tiden som kommer tenker jeg, med mindre dere setter pris på sminkefrie selfies der de mørke ringene fremheves ved bruk av blitz, og ammehåret ødelegger enhver hårsveis da? ;) 


Nei, nå skal jeg hoppe i karet og gjøre et helhjerta forsøk på å svette ut forkjølelsen! Potte-tett i pappen og teflonhjerne er litt dårlig kombo har jeg funnet ut, og teflonhjernen er det vel ingenting å få gjort med? -Så da får jeg heller prøve å bekjempe noen basilusker! 

Og siden jeg akkurat kom på at det er fredag, så må jeg jo slenge på en #TGIF !

Ha en super kveld! :) 

SOSIALT USOSIAL eller no....


"Kan ikke du blogge litt a, så kan jeg spille?" Når mini sovner tidlig sånn ca. en gang hvert skuddår, så er det svært viktig med kjærestetid skjønner du! ;) For å være ærlig så er det egentlig heeeelt ok å rette blikket inn i denne lysende skjermen, for rundt den er det et salig kaos... Oppvaskmaskinen må tømmes, kjøkkenbenken bugner av møkkete tallerkener og bestikk, spisestua er innsausa med laks, og det er en sånn deilig fiske-eim i huset (godt jeg er dett i desa si!), vaskemaskinen burde settes på, tørketrommelen tømmes, klær brettes... It goes on and on... Husarbeid ass... NEVER ENDING FUCKING STORY! 


www.sliten.no 

Min bedre halvdel har gjort en innsats med å rengjøre boblebadet mitt (jeg sier mitt, for han gidder aldri bruke det), han har fiksa kullsyreampullen i kjøleskapet, og han har også stått for dagens middag (kjøpt pizza), så han fortjener vel kanskje litt tid foran X-boxen sin, eller den andre dama som jeg også kaller den. Poenget da, er at vi sjeldent har et barn som sovner tidlig, og når vi først har det, så ender alltid en av oss opp med å glane inn i en skjerm, mens den andre svinser rundt og gjør husarbeid og banner over at den andre bare sitter å glor. I dag til min store nytelse, er det gubben som jobber og jeg som glor! NICE! 

Men kjærestetid da, når min kjære endelig kan slenge seg ned i sofaen så sitter vi begge med nesa inn i hver vår skjerm.... Telles det bittelitt som kjærestetid da? (Vær så snill å si ja.... :P ) Småbarnslivet kan være heavy shit innimellom, og når roen har senket seg så er det sykt digg å være sosial uten å være sosial noen ganger. Takk gud for sosiale medier, og sosialisering i stillhet! For øyeblikket er vi kanskje litt sosialt usosiale eller no? 

Meningsløst innlegg sa du? Jaja, man kan ikke skrive fra dypet hver eneste dag, men det hender jeg klinker til innimellom ;) Anyways, jeg får slutte å late som om det er kvinnedagen i dag, og at jeg derfor er fritatt fra alle arbeidsoppgaver i heimen. Voksenoppgavene står i kø, og kanskje (bare kanskje) vi orker litt kjærestetid på ordentlig før hodet treffer puta :) #dontgrowupitsatrap !

Ha en fin-fin kveld! 

ENDO-FAEN!


Smertene spiste meg opp, kiloene raste av, angsten for hva som var galt med meg vokste seg større og større for hver bidige dag. Hva var galt med meg? Som først nevnt "smertene spiste meg opp", for de gjorde faktisk det! Den friske, sunne jenta med helt normal vekt ble plutselig offer for ubeskrivelige smerter, og utmattelse av en annen verden...

Jeg gikk til legen, legen sendte meg til undersøkelser, jeg dro på undersøkelsen, og legen ringte meg for å fortelle meg at det ikke ble gjort noen funn. Imellom undersøkelsen og svaret fra legen var det veldig ofte et sykehusopphold på 3-5 dager også. Iløpet av disse sykehusoppholdene ble jeg vant med leger som mente jeg hadde spisevegring, leger som brukte en tøff barndom imot meg ved å kalle meg preget og dermed psykisk syk, jeg ble skremt vettet av da en mente han trodde jeg hadde livmorhalskreft osv... Etter å ha gått denne runddansen i hva som føltes som votter og vintre, fikk jeg til slutt beskjed av fastlegen min om å "slutte å tulle".... "Du er jo ikke syk! Du får ikke en sykemelding til av meg. Her er en liste over psykologer i området, lag en avtale med en av de. Kroppen din er det ikke noe feil med, dette er psykisk!"

Var jeg psykisk syk? Etter to år, og så mye undersøkelser uten funn... Var jeg virkelig så psykisk syk at jeg lagde disse grusomme magesmertene inne i mitt eget hode?! Var jeg seriøst så syk?!

Jeg oppsøkte en fantastisk psykiatrisk sykepleier og brukte mye tid hos henne... Planene mine om påbyggingsår og sykepleiestudie ble lagt på is. Jeg var mer på sykehus eller hjemme i senga enn jeg var på skolen, så å jobbe mot en fremtid med utdanning og russetid som førstepri ble vanskelig. Denne fantastiske dama som skulle hjelpe meg å bearbeide ting fra barndommen konkluderte til slutt med at jeg absolutt ikke var psykisk syk! En stor lettelse for meg, men hva var det da?!

Jeg ble nok en gang hasteinnlagt 17 mai 2010 med sterke magesmerter, iført bunaden ankom jeg akuttmottaket på sykehuset. Etter hundre spørsmål, og hundre undersøkelser ser legen hånlig på meg og sier "jaha, så du har mensen.....? Menstruasjonssmerter er helt vanlig og noe alle kvinner opplever i større eller mindre grad!" Han ga meg smertestillende og skrev meg ut. Kikkhullsoperasjonen jeg ble lovet tidligere den dagen ble avlyst da jeg ikke var noe hastetilfelle. (jeg hadde jo tross alt levd med dette i 2,5 år på dette tidspunktet, så hva gjør vel 2,5 år til mener jeg.....?) Og når legen konkluderte med "menstruasjon" som diagnose, da var det bare å ta hatten og gå...


(Bilde fra NRK nyhetene 8 mars 2017)

Jeg lå i sengen og gråt... Ingen trodde meg, alle avfeide meg, for alle rundt meg som ikke så meg på de forferdelige dagene måtte vel ikke tro meg?  Da legen skrev meg ut lå jeg sammenkrøllet i sykesengen, nesten ute av stand til å prate pga smerter, to sykepleiere hadde akkurat hjulpet meg på do, og ikke turt å la meg sitte der alene i tilfelle jeg kom til å besvime. Jeg ba pent om å få en drosje hjem (25 min kjøretur), legen bare smilte til meg og pekte i retning av togstasjonen og informerte meg om at det bare var 5 minutter å gå...

Med halen mellom bena kom jeg meg til slutt hjem, og depresjonen tok en seiersdans i hodet mitt.... Hadde jeg så lav smerteterskel? Var jeg så svak? Kanskje jeg er psykisk syk allikevel?

Etter en lang periode i mørke gikk det opp et stort lys for meg... Disse grusomme smertene fulgte syklusen min! For smertene var der ofte, men de smerteanfallene som gjorde at jeg kastet opp, besvimte og ikke var istand til å prate, de kom alltid de første dagene ved menstruasjon. Alt fra 2-4 dager i helvete. Så ja, det var menstruasjonssmerter kanskje, men jeg begynte å nekte å innse at dette var normalt! Hvordan fungerer andre kvinner i utdanning, jobb, og som mødre om dette er normalt?

Med hjelp av en ny fastlege fikk jeg i november 2010 endelig denne kikkhullsoperasjonen... Da jeg våknet fra narkosen fikk jeg snakke med kirurgen. "Det er ikke rart du har hatt vondt disse åra, vi har fjernet endel endometriose i buken din." Først var jeg lettet over å få bekreftet at jeg ikke lagde disse smertene selv, men! Hæ?? Endo-hvafornoe?!

Endometriose! En kvinnesykdom det finnes svært lite informasjon om her i landet... Er ikke det rart, når så mange som 1 av 10 kvinner har det? Er ikke det rart når endometriose alene står bak ca. 40% av tilfellene av ufrivillig barnløshet? En sykdom som kan lenke kvinner fast til sengene sine med sterke smertestillende som eneste hjelp, en sykdom som kan frarøve deg drømmen om å bære frem ditt eget barn og bli mamma, en sykdom som kan føre til så mye sammenvoksninger innvendig at du må igjennom flere operasjoner og leve med kroniske smerter, en sykdom som gjør at du ikke alltid klarer å fullføre studie, møte opp på jobb, være med på skoleavslutning +++ Det finnes ingen kur! Man kan dytte i seg hormoner for å PRØVE å holde det i sjakk, man kan fjerne livmora og HÅPE at endovevet ikke har festet seg andre steder, for da kan man nemlig ha kastrert seg for ingen nytte..


ENDOMETRIOSE RAMMER CA 176 MILLIONER KVINNER PÅ VERDENSBASIS! Ingen snakker om det, de færreste her i landet vet hva det er, og det finnes INGEN kur mot det!

Jeg har fortalt dere min historie, min historie med 3 år fra plagene startet til jeg fikk diagnosen, men vet du hva? Det er ingenting! Det tar i gjennomsnitt 7 år å få diagnosen her i landet! SYV ÅR med hånlige blikk, venner og kollegaer som setter spørsmålstegn rundt hvor syk du egentlig er, arbeidsgivere som oppgitt tar imot nye sykemeldinger, familie som ikke forstår hvorfor du ikke kan delta på alt, henvisninger til psykologer, og selv må du leve i en usikkerhet på om det er hodet ditt eller kroppen din det er noe galt med....

At kvinnesykdommer som endometriose blir mer allmennkjent, forsket på, og prioritert er ett av mine ønsker for fremtiden, og den saken jeg ønsker å ta opp på en dag som dette. Jeg vil oppfordre deg til å Google sykdommen, og hjelpe meg og mine endosøstre med å spre ordet og øke kunnskapen. 

Takk <3

Gratulerer med kvinnedagen alle dere sterke kvinner der ute!

#endowarrior #endothepain #endosister #kvinnedagen #endometriose

Les mer i arkivet » Juli 2017 » April 2017 » Mars 2017


Mammaen til verdens beste Lucas, samboer med en musiker, endometriosesøster, fotballidiot, dyreelsker, og musikknerd. Instagram: @helenekovac

For kontakt:
rockefrua@gmail.comhits