ENDELIG FERDIG!


Hei og god formiddag :)

Det er litt over et år siden vi flyttet inn i huset vårt nå, og er det en ting jeg har lært meg, så er det at det tar litt tid å "bo seg inn". Ikke minst tar det tid å dekorere og møblere hele huset, spesielt når økonomien med foreldrepenger og senere kontantstøtte har gitt lite rom for shopping av møbler. Fy søren så dyrt møbler egentlig er! Jeg har en handleliste langt som et vondt år, som jeg gleder meg som en unge til å sette igang med når inntekten min stabiliserer seg utpå høsten.  Det skal bli godt :) De som kjenner meg vet at min store svakhet er interiør, så du kan jo bare tenke deg hvor ille jeg gleder meg til å sette meg ned og tenke at NÅ er huset vårt ferdig, og være fornøyd ;) 
PS: @helenekovac på instagram for de som vil se mer interiør :) 

Uansett da, så fikk vi gjort ferdig gjesterommet vårt i forrige uke. For meg som får mark av at ting er halvferdig, var det helt sinnsykt deilig! Jeg har ikke orka å ha døra inn dit oppe engang, for det har liksom bare blitt et sånt lager-rom helt til nå. Det er en ting jeg savner i dette huset, og det er en bod! Kjære vene så mye greier man har som man gjerne skulle hatt mulighet til å sette bort bak lukkede dører, men samtidig ha lett tilgang til fordi man må bruke det, eller man trenger det plutselig igjen. Men en bod til oppbevaring må da vel være mulig å få ordnet på et vis? Alt koster penger, men kanskje det blir en bod på meg på senhøsten? :)

Et par bilder av gjesterommet vårt:

LØRDAG MED STOR L
I går var en morsom dag fra morgen til kveld. Jeg var så heldig å få lov til å være med å gjøre litt stas på ei venninne jeg har møtt igjennom barselgruppe med Lucas. Hun skal snart gifte seg, så å få lov til å ta del i at hun skulle få en fin-fin dag med gode venner og masse godt i glasset synes jeg var veldig hyggelig :) Jeg kjente bare ei fra før av, og å møte nye mennesker synes jo jeg bare er så hyggelig! Knakanes fin gjeng jeg ble kjent med i går :) Så, mens gutta krutt koste seg hjemme alene, var mor på vift. Vi hadde champagnefrokost på et fantastisk sted som heter Bryggerhuset på Jahren. Er du innom Indre Østfold noen gang, så må du bare ta turen innom denne fantastiske, idylliske plassen og kjøpe alt du klarer av interiør. Jeg prøvde så godt jeg kunne å lukke øynene for alt det fine interiøret mens jeg var der. Kunne fort blitt en jækla dyr frokost :P 

Vi dro videre derifra til Son spa, og for en meget uerfaren spa-bruker (kan jeg kalle det det?) synes jeg dette var helt fantastisk. Sendte melding til Thomas med en gang "Hit skal vi dra en gang bare du og jeg!" Sååå deilig! Alle småbarnsforeldre burde hatt en obligatorisk spa-helg minst en gang annenhver måned synes jeg! Brura ble gjort stas på, vi spiste god mat, og for første gang på lenge følte jeg meg faktisk litt avslappa. Gjorde meg faktisk ikke så mye at pappa sendte meg bilder fra favorittstranda mi fra vårt faste feriested i Hellas akkurat i går ;) Uansett, jeg skal ikke skrive noe særlig om hva som skjedde senere, det var jo tross alt et utdrikkningslag, og brura + følge skal som seg hør og bør få their privacy :) 

Jeg tok mange bilder, men unngår å legge ut bilder av andre mennesker her på en offentlig blogg. Her er uansett en bitteliten bildedryss :)

PS! Husk konkurranse om TO FESTIVALPASS på facebook-siden min HER :)

 

SUPPORTERFRUE, JEG SLÅR OPP!


God morgen??


Det er sikkert noen få, eller fler opp igjennom årene som har hatt lyst til å gå meg et aldri så lite slag i trynet eller to? Nå har du sjansen! For jeg lurer nemlig på om noen kan komme å gi meg en liten ørefik for at jeg skal klare å holde meg våken..? Det funker dårlig med kaffe og "self-slapping" i dag gitt... Mini bestemte seg for at han var ferdig med å sove når klokka var 02:30 i natt han nemlig....

Les så mange oppdragelsesbøker du vil ass, men jeg er ganske sikker på at når du står der midt på natta med en unge som sparker deg i trynet fordi du skal stå opp, og du er så trøtt at du ville solgt sjela di for å få sove, da glemmer du alt om å gjøre ting pedagogisk riktig.. Jeg skulle heeeelt klart helt sikkert satt meg ned med han, være helt rolig og forklare at nå er det midt på natten, og nå skal vi sove. Være bestemt, men rolig. Og jeg gjorde også det! Den første timen... Når vi bikket over i time nummer to, guttungen er sur for at han ikke får gå ut av senga, mora er frustrert over de mørke ringene under øynene som bare blir blåere og blåere for hvert minutt som går, da forsvant alt det pedagogiske jeg har lært sakte men sikkert, og Lucas endte opp med en mor som kysset tærne hans, gråt trøtte frustrasjons-tårer, og ba på sine knær om ikke vi kunne vææææære så snill å bare sove liiiitt til...... Bare.. Pleeeeaaase liksom?

Uansett, så tror jeg vi slokna igjen rundt kl 05:00 en gang.. Typisk at sånt skjer den ene dagen Thomas må tidlig opp for å jobbe et par timer midt i ferien.. Du må ikke tro han lille mini-me sover noe lenger på morgenen bare fordi han har vært ugle halve natta skjønner du.. Åååå nei du.. Når hanen galer, da kicker lakenskrekken automatisk inn, og han er like tidlig oppe som Mr.Kykkelikokkos på andre siden av jordet her. Såååå, du som kommer for å slå meg litt, ta med et par kanner kaffe også a? Takk! 

PS! Fra og med i dag tar jeg tilbake alt jeg har sagt om mine og supporterfruas likhetstrekk, etter å ha lest overskriften til hennes siste blogginnlegg. En overskrift jeg ikke klarer å relatere meg til i det hele tatt, og som bare er sykt irriterende akkurat nå. Nemlig, "4 måneder - ingen søvnløse netter enda"........ Så fint for deg da, Line Victoria... Joooooda, jeg unner henne massevis av søvn, jeg er bare så dødelig misunnelig at jeg ikke orker å klikke på linken og lese blogginnlegget hennes engang :P Sorry, Supporterfrua -jeg slår opp, da jeg føler vi har sklidd litt ifra hverandre på dette tidspunktet ;) #diggerdegfordet #YNWA

Bli med på GIVEAWAY på facebook-siden min HER :)

Vinn TO festivalpass til Nebbenfestivalen 2017 3-5.August!!


 

Jeg har fått muligheten til å dele ut 2 festivalpass til en av mine herlige lesere! Vinneren trekkes søndag 30.juli, på facebooksiden min
Alt du trenger å gjøre er å kommentere på innlegget mitt på facebook og like siden til Nebbenfestivalen.

Følg linken nedenfor, tagg en venn, og skriv hvorfor den personen du tagger er den perfekte festivalpartneren! 

https://www.facebook.com/rockefrua/?hc_ref=ARSRuysWieoyOW_uhmsMR-rvu9LN5Io6ECMCY9pk-Aeidz9bD-Z019qB33eX7Pc1hCI&pnref=story

Lykke til! Dere kan gjerne dele med en god venn, for å doble sjansene for å vinne :) 
Håper vi sees der! 
#SPONSETINNLEGG

JEG SKAL PÅ NEBBEN!


// Sponset innlegg.

Halloo solstråler!

Det er sommer, det er sol (ikke ute akkurat i dag, men i hjertet så), og i år skal jeg på to festivaler. Heldige meg! En av disse to er Nebbenfestivalen i Lillestrøm. Hørt om den før? Kan være fordi selveste Komikerfrua har delt ut festivalpass, eller fordi Hank (von Helvete) har covret en Veronica Maggio låt i anledning festivalen :) Ikke hørt om den før? Kan være fordi Nebbenfestivalen er en flunkende ny festival som går av stabelen for aller første gang i år. 3-5 august 2017. Guri, som jeg gleder meg :D Det er mange artister/band som frister alle festivaldagene, men for meg personlig er de jeg gleder meg aller mest til å se; Åge Aleksandersen og sambandet, deLillos, Klovner i kamp, Veronica Maggio, Bernhoft og Morten Abel. Det er ganske mange det! Et herlig knippe artister som skal pryde scenen om ei uke spør du meg, spesielt Åge Aleksandersen som jeg vil påstå er norges svar på Brucer´n! Springsteen altså, ikke Jenner! ;) Jeg må også slenge med at jeg gleder meg veldig til å få oppleve Morten Abel på scenen. Makan til kul type! Tør faktisk å vedde den ene nyra mi på at den mannen kommer til å levere varene ganger tusen! 

Alle artistene og hvilke dager de spiller kan du finne på www.nebbenfest.no, eller du kan trykke deg inn HER for å komme inn på festivalens facebook-side. Husk å like siden for å få med deg festivalnyhetene for 2017 og i alle årene som kommer :) 

Er festivaler en stor del av sommeren for deg også? Eller vil du kanskje starte en ny tradisjon som virkelig kan anbefales på det sterkeste? 
Løp og kjøp billetter HER :) 

PS! Det er med stor glede jeg får lov til å kjøre en GIVEAWAY i dag! Lyst til å vinne to festivalpass? Klikk deg inn HER!Hva forbinder du med sommeren? Vi har alle forskjellige oppfatninger av hvordan sommeren skal være og hva den skal inneholde for at det skal bli skikkelig sommer-sommer. For meg er det et par ting som må være på plass for at jeg skal føle at jeg har hatt en skikkelig sommer, og er det én ting som virkelig er viktig for meg så er det festivaler! Jeg ELSKER festivaler! Masse deilig musikk og lange sommerkvelder med godt i glasset og gode venner :) Det blir ikke bedre enn det! 

Håper å se deg på Nebben! :) 

ER KVINNESYKDOMMER LIKE NEDPRIORITERT SOM JEG TROR?


Okay, da fyrer vi løs med et tema som engasjerer meg da. Et tema som kanskje ikke er for alle, men jeg synes det er så helsikkes mye mer tabu enn det burde være i 2017. I 2017 skal man være så åpen, og alt er liksom normalt, og alt er liksom akseptabelt, men mensen og kvinnesykdommer det skal vi liksom ikke snakke så høyt om. Eller, jo det er akseptert og ok å prate om det tror jeg? Men det blir jo ikke prata om! Det er kanskje det som er problemet mitt med saken? 

Jeg har tidligere skrevet et innlegg i anledning kvinnedagen som jeg kalte ENDO-FAEN (link nederst i innlegget). Endo for endometriose. En drittsykdom som jeg ikke unner noen, men som så mye som 1 av 10 kvinner har, og de fleste leger vet lite om, eller er feilinformert. Hvordan er det mulig? Sykdommer som har å gjøre med kvinners kjønnsorganer står vel ikke høyest på prioriteringslista da? 


Uansett, jeg skal snakke om mensen og endometriose! Jeg håper verden har kommet litt lenger hva kommer til informasjon om denne månedlige plagen enn da jeg fikk det for første gang i 2001. Jeg visste jo hva mensen var selvom jeg bare var elleve år, og jeg var godt forberedt trodde jeg. Men ikke pokkern om jeg var forberedt på hvor helt sinnsykt vondt det var! Det hadde jeg aldri lest noe sted, eller blitt fortalt av noen. Ja, så klart leste jeg om at det kunne være litt ubehag i magen og ryggen, litt murringer som det heter. Men dette var ikke murringer! Dette kjentes mer ut som om jeg skulle revne innvending, som om magen min var full av piggtråd, og mens jeg lå i fosterstilling i senga mi ute av stand til å snakke pga smerter var jeg sikker på jeg skulle dø. 

Skulle jeg leve med disse forferdelige smertene hver eneste gang jeg hadde mensen? Dessverre, så ja... Jeg var hos leger som sa at det var helt normalt å ha litt vondt når man hadde mensen, og det måtte jeg liksom bare tåle. Jeg følte ingen tok meg på alvor når jeg prøvde å fortelle hvor helt sinnsyke smerter jeg hadde. Etter endel legebesøk fikk jeg p-piller når jeg var 12 år. Ikke for å bruke som prevensjon, men fordi legen sa hormonene kunne hjelpe litt på smertene. Heldigvis så gjorde det det, og p-pillene fikk meg nesten helt smertefri gjennom noen år. Ingen fortalte meg hvorfor hormonene hjalp, og når jeg ser tilbake så tenker jeg jo at når en ung jente må ha hormoner for at kroppen hennes skal fungere mer normalt under syklusen, så er vel dette en klar indikasjon på at noe ikke er helt som det skal?

Plutselig som 18-åring smalt det til igjen. Mensen var helvete, hver måned var jeg på sykehuset pga smerteanfall. Jeg kastet opp og besvimte av smerter, men allikevel tok ingen tok meg på alvor.. Jeg ble sendt til psykolog av en lege som mente jeg var skadet psykisk av en tøff barndom. Han hadde jo ikke peiling... Etter en lang og hard kamp fikk jeg endelig en kikkhullsoperasjon som bekreftet at jeg hadde noe som heter endometriose. En sykdom som kan forårsake helt sinnsyke smerter for den som har det. Endometriose er veldig enkelt forklart blodcyster som blør samtidig som man har mensen, forårsaker en slags betennelsestilstand i kroppen, og kan føre til sammenvoksninger mellom organer. Det var lite en psykolog kunne gjøre med dette, kan du tru! Jeg skal ikke gå så mye inn i detalj på hva selve sykdommen går ut på akkurat nå, det kan du lese om i innlegget jeg linker til nederst.


Endometriose opptrer svært forskjellig fra kvinne til kvinne. Noen vet ikke at de har det, men oppdager det tilfeldig hvis de utredes for ufrivillig barnløshet eller smerter ved samleie, noen har helt vanvittige blødninger ved menstruasjon og/eller har svært lavt energinivå, noen har smerter under mensen og eggløsning, mens andre kan ha smerter store deler av syklusen, eller hver eneste dag. Visste du at noen kvinner blir behandlet ved smerteklinikker på sykehusene rundt i landet? Visste du at noen må gå på morfin hver eneste dag for å komme seg igjennom hverdagen? Visste du at man ikke trenger å være 30+ for å ha endometriose, men at endometriose kan opptre i alle aldre, også hos unge jenter? Visste du at 1 av 10 kvinner har alle, eller noen av disse plagene? Synes du det er ok at kvinnesykdommer som blant annet endometriose ikke prates om, blir synliggjort eller prioritert på noen som helst måte? Jeg synes ikke det, og velger derfor å være åpen om det, og skrive om det. Forhåpentligvis så vil jeg bli møtt med en forståelse for hva jeg og så mange andre sliter med en vakker dag fordi at endometriose er allmennkjent. Kanskje jeg skal få slippe å høre, "Hæ? Endo-hvaforno?" (til og med av helsepersonell) Når jeg forteller om hva som plager meg.

Uansett da, så vil jeg at du skal vite at mensen skal ikke føles ut som om du dør hver måned, og du skal heller ikke føle at du blør ihjel. Har du smerter som hemmer deg fra å gjøre hverdagslige ting, eller blødninger som gjør at du må bruke tampong, nattbind og tena lady samtidig for å ikke blø igjennom alt som er iløpet av ti minutter, så er ikke dette normalt, og du bør oppsøke lege. Om legen ikke tar deg på alvor, be om hjelp til å stå i stormen av en god venn eller et familiemedlem, og slåss! Husk at det er du som kjenner kroppen din best, og kjenner du at noe ikke er som det skal, så ikke gi deg! Dersom du tror du har endometriose kan du gå inn på endometrioseforeningen sine sider, klikke deg inn på symptomlisten HER, printe ut, og ta med til legen. 

Del så mye du orker, spre ordet og sett lys på sykdommen, så kanskje, bare kanskje noen gidder å prøve å finne en kur en dag. Takk <3 

Som lovet linker jeg til det første innlegget mitt om endometriose og min historie HER.

PS! Side2 postet nylig et innlegg om endometriose. Det kan du lese HER. Åh, sånn som det varmer hjertet mitt når flere er med på å spre ordet! Takk #side2 !

Takk for at du leste.

TITTER INNOM EN TIDLIG MORGENGod morgen solstråler :)

Her i huset har dagen allerede startet for lenge siden, og jeg kan meddele at klokka er så mye som 07:11 i skrivende stund. Mini sitter tent som et lys og ser på tegnefilm, mens resten av huset sover. Ja, bortsett fra meg da som sitter her og rabler ned noen ord. Til og med de firbente dyra sover, og synes dette er litt for tidlig. Jeg har ei pelskledd frøken som ligger og maler bak hodet mitt i sofaen as we speak, mens han andre ligger i senga med far sin, og gadd så vidt å lette på øynene når jeg dro meg selv ut av senga for halvannen time siden.

Gårsdagen gikk i ett med ting her hjemme, handling, legebesøk og jobbing, så alt som heter blogg ble rett og slett nedprioritert. Jeg får ta det igjen i dag :) I de siste innleggene mine har det stort sett bare omhandlet den "superspennende" hverdagen min, og egentlig ikke hatt noe tema eller rød tråd om du vil, og det synes jeg blir litt kjedelig i lengden. Jeg lever jo ikke akkurat noe jet-set liv der jeg kan slenge på tre setninger, og legge ut ti bilder så er det underholdning i massevis. Derfor synes jeg det er litt viktig å snakke om ting som engasjerer meg i innlegg innimellom. I dag skal jeg sette med ned når mini sover, kaffen er inntatt, og far i huset er oppe og hopper. Kanskje jeg til og med skal slå på stortromma og ta noen much needed selfies? Vi får se :) Ville egentlig bare titte innom og si hei akkurat nå. Så.. HEI HEI :P

Ha en god morgen :)

FRA SANDSLOTT TIL SÖTA BROR


Hej, hej, haaallååå :)

Sol og late dager hjemme på verandaen er godt for både store og små tror jeg, men innimellom får jeg helt mark, og bare måååå gjøre noe annet. Jeg trenger ikke dra langt, eller gjøre noe veldig spesielt, men jeg trenger liksom bare å komme meg vekk fra tomta vår. I dag var litt sånn. Mens mini sov og jeg stinka svidd bacon ute på solstolen min, fikk jeg det plutselig for meg at i dag så skulle familyn på utflukt ja. I dag skulle vi på badestranda! Jeg vet det er på tide når jeg ikke klarer å ligge musestille i sola, for det er nemlig det minste problemet i hele verden for meg egentlig :) 

Så jada, dagen i dag startet i solsteika på verandaen, og endte i Sverige. For etter at jeg hadde fått stekt flesket mitt litt i sånn ca. en times tid utenfor her, satte jeg ivrig igang planlegging med å dra med meg mann og barn på stranda. Jeg satt inne og skravlet med Thomas mens jeg utålmodig ventet på at mini skulle våkne, sånn at vi kunne dra. Jeg dagdrømte litt om psycho bikiniskille, softis, sandslott, dypping av tær i vannet, og barnelatter. Mens jeg var godt igang med fantasi-softisen min blir jeg avbrutt av en stemme i det fjerne. Thomas prøver å få kontakt, for å fortelle meg at det ser ut til at det skyer til... What?! Fra knallblå himmel med et par skyer her og der, til overskya og mer eller mindre grått på særdeles kort tid? Jada.... Velkommen til Norge!

Så da ble stranda bytta ut med Harry-tur istedet da. Ikke like bra, men jeg fikk iallfall softis :D  

 

SØNDAG = FYLLESYK?


Søndag, den store fyllesyke dagen! Iallfall for mange.. Er det en ting jeg brukte søndagene på i mitt tidligere liv så var det, Cola, junk, og Nettflix! Jada, jeg vet at det var tre ting, men selvom jeg ikke er fyllesyk så er jeg så tidlig oppe om morgenen at det føles sånn noen ganger ;) I skrivesperra mi her om dagen fikk jeg et godt tips om å skrive om mine "must see" på Nettflix, og det finnes ingen bedre dag enn en søndag for et sånt innlegg :)

Så, hva vil du se? Vil du le? Vil du gråte? Vil du se på noe så meningsløst at du kan sovne med kebaben i kjeften? Her er uansett noen forslag:

 

MODERN FAMILY:
En sikker vinner hos meg uansett humør og fyllesyk eller ikke, egentlig! Dette er så min humor, og sånn serr! Hvis du ikke klarer å dra på smilebåndet av Phil og Cam, da må du ta deg en tur til legen for å få noen smilepiller, OK? :)

 

 

HOW I MET YOUR MOTHER:
Også en sikker favoritt hos meg! Har sett alle sesongene sikkert hundre ganger, men ser de gjerne igjen! Tro meg, Barney, Ted, Robin, Lily og Marshal kan få deg til å le så du tisser på deg, gråte som du aldri før har gjort, og riste oppgitt på hodet. Noen ganger alt sammen på samme tid. Har du ikke sett denne serien? Kjør på!

 

 

SONS OF ANARACHY:
OM jeg elsker denne serien?! Åh! Denne må bare sees av alle! Jeg trenger ikke forklare så mye egentlig, for du må faktisk bare sette på SOA med en gang.. Og om du på død og liv må ha én god grunn, så trenger jeg ikke si mer enn Jax Teller <3

 

 

HOMELAND:
Knallbra serie! Her anbefales det fyllesyke i mild til moderat grad, da dette er en serie som krever at du klarer å følge med litt. Utrolig spennende og fangende handling når vi følger bipolare Carrie i hennes jobb i CIA.

 

 

JANE THE VIRGIN:
Her har du et godt eksempel på hva jeg mener er sovne til tv'n med kebaben i munnen TV. Det er veldig enkel humor, men allikevel noe komplisert handling. Jeg setter på JTW når jeg ikke finner noe annet å se på, og om jeg sovner igjennom tre-fire episoder så skal jeg love deg at jeg har gått glipp av ting, men det tar ikke mer enn en episode eller to å "catche up" :)

 

 

ORANGE IS THE NEW BLACK:
Har du ikke sett OITNB? Da er det bare å ringe kebabsjappa og sette på tv'n med en gang! Bli kjent med jentene i kvinnefengselet, Litchfield ASAP. Du vil ikke angre! :)

 

 

HOUSE OF CARDS:
Jeg har enda ikke fått begynt å se på denne serien, men min bedre halvdel følger med på den, og jeg har skjønt at det er en "must see". Så, ikke gjør som meg. Se den! :)

 

 

SEX AND THE CITY:
Eller, Sex og singelliv om du vil. En fantastisk fortelling om fire jenter i New York på 90-tallet. Fire vidt forskjellige personligheter, sex, humor, kjærlighet, vennskap, og Cosmopolitans. Jeg ELSKER denne serien!

NB! Er ikke på Nettflix, men kan sees på HBO Nordic :)

 

 

DESIGNATED SURVIVOR:
Veldig spennende! Krever også mild til moderat fyllesyke, for her må du være våken! Den går under kategorien politisk thriller, så det er bare å følge med når hele USA's regjering blir utslettet, en beskjeden byråkrat som heter Tom må steppe inn som president, og sketchy ting begynner å skje ;) Spennende!

 

 

DESPERATE HOUSEWIFES:
Frustrerte fruer på norsk. Også en serie jeg aldri får nok av! Som i Sex and the city, handler dette om vennskapet mellom fire vidt forskjellige personligheter. Det eneste de egentlig har til felles er at de er naboer i Wisteria Lane. Her også er det masse humor, drama, kjærlighet, og jeg bare LOVE IT!

NB! Er ikke på Nettflix, men kan sees på Viaplay :)

 

 

PRISON BREAK:
Er ikke så lenge siden jeg så denne serien selv, og jeg klarte ikke slutte å se. Den krever at du følger med litt når lillebror Michael med vilje begår en kriminell handling for å havne i fengsel. Samme fengsel som storebror Lincoln sitter. Lincoln er uskyldig dømt til døden, og Michael vil redde han fra den sikre død ved å prøve å rømme sammen med han. Serr, du må bare se Prison Break!

 

 

GLOW:
Helt ny Nettflix serie som jeg synes var helt OK underholdende. GLOW står for Gorgeous Ladies Of Wrestling, og handlingen skjer på min favoritt-tid, nemlig 80-tallet. Veldig imponert over at de har laget en serie i 2017 (16?) som er så 80-talls, selvom handlingen som sagt er helt OK.

 

Jeg har helt sikkert glemt noen veldig bra, og noen forslag til dårlig hjernefôr, men da får vi heller ta en part 2 en annen søndag. Her er iallfall noen forslag, noen er blant mine absolutte favoritter. Jeg vil ikke skrive så mye om seriene, da jeg er redd for å avsløre for mye. Du må nesten bare se, og avgjøre hva du selv synes.

 

Kos deg med kebaben din, og god bedring :)

EN VÅRDAG TIL HØSTEN
Så var sommersola tilbake etter gårsdagens fravær. Deilig! Tror jeg var så mentalt innstilt på nok en trist gråværsdag at hjernen min bare kobla ut, for lite skjønte jeg når Thomas kom inn i senga og vekka meg i ett-tiden! What!? Når sov jeg sist til langt utpå dagen!? Nei, guri det kan jeg faktisk ikke huske? Godt var det iallfall! Enda en fordel med ferie og ikke minst snill baby daddy! :) 

I dag er vi barnevakt for hunden til Thomas sin bror, så mor har til og med fått trimma seg litt i finværet. Ut på tur må man jo, og ifølge Fitbit´en min var det jammen på tide at jeg fikk opp pulsen litt igjen etter en altfor lang lat periode. Jeg har vage minner om at den jævla klokka dura og maste flere ganger på morgenen i dag om at det var på tide å bevege på skrotten. Flaks for lommeboka mi at jeg var såpass trøtt, eller så hadde den vel havna langt utpå jordet utenfor huset her. Det er forøvrig samme jordet som på bildet over her.

Som sagt så har vi fått beveget oss litt med en deilig lang tur i dag. Jeg huska å ta et par bilder, men jeg må seriøst step up my game hvis jeg skal få flink blogger stempel! Et par bilder er ikke noe å skryte av, men bedre enn ingen. Og heldig som dere er, så sparte jeg dere med vitende vilje for selfies i dag. Hurra for flekkete klær, kviser og håret til alle kanter. Jeg burde vel egentlig kanskje langt ut en sånn selfie? Sånn siden jeg er så opptatt av å sette et stort kryss over alle rosa skyer i bloggverden, men nei du... Denne gangen stod jeg over, og det tror jeg egentlig du skal være rimelig glad for ;) 

Anyways.. Slitne ble vi iallfall! Bikkja og jeg ligger rett ut på sofaen, Lucas sovna sittende i senga si, mens han derranne gærne gubben jeg bor med snakker om å ta seg en tur ut i garasjen og banke sekken sin igjen... Really? Testosteron på bærtur ass! Men! Jeg bøyer meg i støvet over hvor flink han har vært! Han var jo like gravid som meg når jeg gikk med Lucas, og mens jeg la på meg 25 kg, var han hakk i hæl med pluss 21 kg. (Hvis du vil lese om Thomas som sympatigravid, så kan du gjøre det HER.) I desember i fjor bestemte han seg for at nok var nok, og jammen har han gått ned 15 kg! Hæ? Hvor mye jeg har gått ned av mine pluss 25 kg? Det snakker vi ikke om! ;) Ikke skjønner jeg hvordan han har klart å gå ned så mye mens han har bodd under samme tak som meg. Tro meg, det krever viljestyrke! "Thoooomaaaas, kan du være så snill å dra på butikken å kjøpe sånn sjokoladepudding i beger til meg? Væææær sååå sniiil...?" Det er ikke sjelden han har hørt den setningen der, for å si det sånn. Men snill som han er, så drar han på butikken og kommer hjem med sjokoladepudding til meg, og gulrøtter til seg selv. #respekt !! 


Uansett da, så påvirker han meg positivt selvom han kanskje ikke tror det selv ;) Han får meg jo til å tenke, når han spiser gulrøtter, trener og går glisende på den teite vekta han har tatt inn i hus mot min vilje... Mens jeg spiser sjokoladepuddingen min, tar klesvaska og støvsugeren og anser det som fysisk aktivitet nok for en stund, og prøver å drepe den teite badevekta med blikket mitt hver gang jeg sitter på dass. Sakte men sikkert kommer jeg nok tilbake til mine gamle, gode rutiner jeg også tenker jeg. Lucas begynner snart i barnehagen, og jeg skal begynne i ny jobb til høsten, så jeg tror mye kommer av seg selv da jeg. Så da kan jeg vel bare nyte resten av sommeren på latsiden med sjokoladepuddingen min, sant? Neida... Joda! 

Nei, vettu hva!? Nå klikker den klokka på meg igjen fordi jeg har sitti litt for lenge på ræva.. Til og med etter å ha fått ros og godord av den, og fyrverkeri for 10.000 skritt... Seriøst? Må få skrudd av den mase-funksjonen.. Iallfall frem til høsten ;)

  • Les om Thomas som sympatigravid HER
  • Følg bloggen på Facebook HER

IKKE VERDT Å LESE... SERIØST!Et så totalt meningsløst innlegg som dette fortjener et totalt meningsløst bilde. Du er herved advart. men vær så snill å ta oppfordringen om å sende meg tips? Takk :) 

"Kjære bloggen, i dag så har jeg bla, bla, bla... Jeg har bla, bla, bla, og gjort bla.." Så neida, så joda... Hva skal jeg skrive om a? Tips taes imot med stor takk, sånn at en har noe å fylle den store, hvite skjermen med når skrivesperra stikker kjepper i hjula ;) Det må være været! Inspirasjonen altså, eller rettere sagt mangelen på den! Den forsvinner like fort som sommeren i Norge (.....) så fort sola gjemmer seg bak regntunge skyer.. Jeg er ikke noe særlig værsyk jeg altså, bare litt... Litt veldig. Sol ute, sol i hjertet. Grått ute, grått overalt!  Neida, det er ikke så ille kanskje, men jeg angrer litt på at jeg skrev at det ikke er så ille gæli å tilbringe sommeren i Norge i går.. Jeg jinxa det, big time! Sorry, Oslo og omegn!

Kan jo forsåvidt skrive om hvor irriterende det er å ha lyst til å skrive noe, men ikke ha noe å skrive om da.. Siden det er fredag kveld, og sikkert ingen har tid eller gidder å klikke seg inn her uansett.. For akkurat nå så bare trykker jeg på tastaturet, mens hjernen min sier "bla, bla, bla, også bla, bla,bla igjen..." Det funka når jeg gikk på skolen og måtte skrive noveller på norsk- eller engelsktentamen. Å bare begynne å trykke på tastaturet frem til det ble en eller annen romantisk, komisk, trist, eller tragisk novelle som sakte men sikkert tok form på papiret på ett eller annet vis.. Så jeg gir det et forsøk her på bloggen også, selvom utfallet av dette sære blogginnlegget mest sannsynlig ender opp som ganske så tragi-komisk.. Regner ikke med noe 5 eller 6, på dette innlegget akkurat, men!

Så hvor var jeg? Jo! -Irriterende! Vet du hva som også er sykt irriterende? Stemmen til Gloria i Modern Family som suser på tv´n i bakgrunn, og distraherer meg hele tiden, sånn at jeg hittil har brukt sikkert en time på å skrive noe så meningsløst som dette innlegget :P Når det er sagt, så må jeg legge til at jeg digger Gloria! Bare så det er sagt lisssssooom :) Sykt irriterende å bli distrahert også egentlig, men jeg gidder ikke skru av Netflix heller for da bllir det ihvertfall kjipern å sitte her å glane på en PC-skjerm full av meningsløst innhold :P 

Nei, fuck it.. Jeg gir opp! Typen skal ut i garasjen å denge løs på en sekk, så jeg får ha litt me-time med Netflix og chill mens jeg vrenger hodet mitt rundt temaer som ikke gir hjernen min forstoppelse. Herregud, så irriterende! Skrivetips kan sendes på mail eller i kommentarfeltet! TUSEN TAKK på forhånd ;) Og du.. Hvis du faktisk har brukt tiden din på å gidde å lese helt hit: Sorry <3 *dådyrøyne som blunker* #pleasedontkillme 

ENDA EN TRAGEDIE I MUSIKKVERDEN


I går var nok en trist dag for musikkverden.. Enda en fantastisk vokalist har valgt å forlate jordens overflate. En gift mann og far til seks barn, vokalist i et suksessfylt band og forbilde for veldig mange. Jeg håper at budskapet i dette for fansen blir at man må oppsøke hjelp om man sliter, fordi man er så utrolig verdifull for så veldig mange mennesker!

Hvil i fred, Chester Bennington!

 

Linkin Park har fulgt meg på veien igjennom godt og vondt i mange år, og takknemlig er jeg for å ha fått oppleve denne mannen live på scenen i 2011.


 

SOMMER, SOL, OG KVALITETSTID
Varme, late sommerdager med disse to er uten tvil det beste jeg vet i hele verden! Vi har kost oss sånn i finværet som har vært nå disse dagene, og jeg vet ikke med deg, men jeg er sånn skrudd sammen at jeg blir et nytt og bedre menneske så fort solstrålene treffer huden min. Å tilbringe late sommerdager med gutta boys er så godt for mammahjertet. Herlighet så fint å se de tilbringe så mye tid sammen, leke, bade, tulle, kose. Bare være sammen, far og sønn. I hverdagens mas og kjas er tiden de har sammen begrenset, så jeg vet dette er verdifull tid for far i huset også. Lucas er så glad i pappaen sin, og jeg er så evig takknemlig for at det er nettopp Thomas som er pappaen hans. Verdens beste! 

Ikke bare er det positivt at far og sønn får kvalitetstid sammen, men like positivt er det at vi får tid sammen som familie, og ikke minst at mor kan få litt kvalitetstid med solsenga alene. Hvis det har lukta svidd bacon i nabolaget i dag, så er det bare meg ;) Jammen godt å få grilla flesket litt! Halve slekta er på sin årlige tur til Hellas, så jeg må jo gjøre en real innsats for å i det minste bli nesten like brun som noen av dem når sola først viser seg her hjemme ;)

Det skal sies at jeg har vært helt sjuk etter å reise til ett eller annet varmt sydenland med turkist vann, og hvite strender mens regnet har plasket ned og gradestokken har vist femten grader! Det skal også sies at når sola først titter frem og varmer så godt, så er det ikke så ille gæli å tilbringe sommeren i Norge allikevel! Jeg er vant med å tilbringe en uke eller to i Hellas på sommeren, men mye av grunnen til at jeg har hatt et voldsomt behov for å rømme landet er pga pollensesongen. Jeg er som regel veldig dårlig når gresset herjer som verst og kan ikke være utendørs enkelte dager, men jeg merker faktisk en stor bedring allerede i år etter å ha blitt vaksinert mot gresspollen i ni måneder. HALLELUJA! (og bank i bordet!!) Det tar mye tid, men jeg anbefaler det på det sterkeste til alle som ikke har god effekt av medisiner! 

I år som i fjor blir sommeren altså tilbragt i vårt vakre hjemland, og så lenge været holder seg som i dag og allergivaksinen funker fjell, så skal jeg ikke klage! Klage kan jeg kanskje finne på å gjøre neste uke når verandaen skal beises og rekkverket skal males, men det er syting neste-uke-Helene og helt sikkert Thomas også skal få ta seg av ;) 
 

TILBAKE!!! IGJEN.....
Hællæ!

Etter en lang pause føler jeg det er på tide å "kaste seg litt i det" igjen.. Det er gode grunner for at jeg har vært fraværende fra sosiale medier de siste tre månedene, men ulikt mange andre bloggere så synes jeg ikke det er helt innafor å skrive om absolutt alt som foregår i livet mitt. Iallfall ikke når det er fler enn meg selv involvert. Ellers, er jeg jo som dere vet, ganske så ærlig og direkte ;) Uansett, så har det vært/er en vanskelig periode, men livet mitt skal absolutt ikke stå på vent pga det lenger! Jeg er så glad i å skrive, og synes det er hyggelig å logge inn for første gang på tre måneder, og se at det faktisk er folk som gidder å klikke seg inn her hver eneste dag, selvom bloggen har vært dau. Takk til dere som gidder, det gir meg skrivelyst :) 

Jeg har tenkt litt i det siste på om det er plass til meg i bloggverden... Jeg leser bloggen til herligste Line Victoria aka Supporterfrue, og jeg ser jo ganske så klare likhetstrekk mellom oss hele tiden. Måten vi skriver på, og disse litt på kanten/tabu temaene vi tar opp, samt behovet for å eksponere oss selv, og drite oss selv litt ut titt og ofte. Om dere har lest bloggen min en stund, og leste hennes når hun var gravid, og nå som hun har blitt mamma, er jeg sikker på at dere kjenner igjen noen av temaene hun tar opp bl.a. Som f.eks utfordringer med intimbarbering i svangerskapet og det å "dra en fotballfrue" etter fødselen. Line Victoria er herlig og ærlig, akkurat sånn jeg liker det! Men, er det plass til meg da? Kan vi ha to sånne bloggere? Vet du hva! Det er det, og det kan vi! For er det noe denne rosa bloggverdenen trenger så er det dønn ærlige mennesker som sier det som det er. Det tror jeg bare er sunt :) 

Så, da er jeg tilbake igjen da. Like ærlig og fortsatt like selveksponerende som før :) 

Les mer i arkivet » Juli 2017 » April 2017 » Mars 2017


Mammaen til verdens beste Lucas, samboer med en musiker, endometriosesøster, fotballidiot, dyreelsker, og musikknerd. Instagram: @helenekovac

For kontakt:
rockefrua@gmail.comhits